2016 legtrendibb babaszobái

babaszoba

Hogyan rendezz be egy babaszobát stílusosan? Egyáltalán mitől lesz egy babaszoba stílusos és mi 2016-ban a trend? Bekukkantottunk Jaksity Katáékhoz, Csisztu Zsuzsáékhoz és Harsányi Leventéék babaszobájába.

A színek

Míg tavaly a szürke szín mindent vitt, idén a lakberendezők újra felfedezték a babarózsaszínt és a halványkéket, amelyet most együtt is szívesen használnak. Sőt, fiús szobában rózsaszín helyett a halványkék párjaként ajánlják a pasztell zöldet is.

pasztellbabaszoba

Harsányi Leventéék hétéves kisfiának, Nándinak igazán trendi a szobája, pedig már nem idén készült.

A kéket mindannyian szeretjük, fiús, ráadásul illik Nándi szemszínéhez is, ezért abban mindannyian egyetértettünk, hogy a gyerekszoba legyen kék. Persze azért tettünk bele egy kis csavart, egy karikaturista festő ismerősünk telefestette az egyik falat mesehősökkel: katicával, Rumcájsszal. Aztán ahogy nőtt Nándi, a kis mesehősöket felváltották az akcióhősök: superman, batman, Amerika kapitány és társai, így a nyárra tervezett felújítás során már ők kerülnek a falra.”- mondja Levente.

A stílus

baglyosgyerekszobaMég mindig divat az erdő formáinak és anyagainak játékos megjelenítése a falakon, a bútorokon és a szöveteken is. A skála széles, lehet bevetni a szülői fantáziát: fakéreg, levelek, állatok és növények is felsorakozhatnak. A lakberendezők továbbra is előszeretettel alkalmazzák a Disney mesevilág figuráit és a különféle állatmotívumokat. Nagyon trendinek számít a bagoly, az elefánt, a cica és az egzotikus állatok.

Jaksity Katáéknál mind a dzsungel, mind a mesefigurák jelen vannak a gyerekszobákban:

„Az egyik barátnőm falfestményeket készít és mindkét fiam szobájával csodákat művelt. Ábelnél Hawaii és a dzsungelvilág, míg Beninél az „Up” című Disney alkotás adta az alapmotívumot kisgyermekkorukban, Jázminnál pedig virágminták lesznek.”

dzsungelszoba

Örök divat kisfiúknál az autóminta, kislányoknál a virág motívum. Már egészen különleges tapéták, textíliák is kaphatók ezekkel a mintákkal, amelyek akár egy semleges szobát is egyedi hangulatúvá varázsolnak.

Csisztu Zsuzsáéknál a macis szoba a kisebbik fiáé, Adriáné, türkiz, halványszürke, halványsárga színekkel, a tengerészkék autós mintákkal díszített pedig a matchbox és kisautó rajongó Krisztiáné.

„Krisztián szobájában a tapéta igazi kuriózumnak számít, az autómániás gyerekek elragadtatással lépnek be a szobába, ahol a tapéta régi autóformákkal van kirakva.”- meséli Zsuzsa.

autosfalmatrica

Nem kell azonnal kidobni

A többgyermekes családoknál a kisebbik gyerek általában sok bútort örököl automatikusan nagyobb testvérétől. Ám hogy senki ne érezze úgy, hogy ő már egy leharcolt darabot kapott, érdemes őket kicsit átalakítani, felújítani. Sokszor elég egy átfestés, új dekorelem pl. habmatrica felhelyezése és máris új értelmet nyer ugyanaz az asztal, szekrény.

„Ábel bútorait Beni örökölte meg, kicsit átfestettem, átalakítottam őket, ezzel megváltoztattam a színüket, a stílusukat. Aztán Jázminhoz is került pár régi darab, a fiúsabb maciminta helyett szívecskékkel. A kiságy is lányruhába bújt: gyönyörű virágok futnak fel a rácsokon és ez adott ihletet Jázmin szobájának berendezéséhez, ahol a kislányos rózsaszín és a sok virág dominál”- mondja Kata.

Ötleteket gyűjteni pedig ma már igazán nem nehéz, hiszen az interneten számtalan összeállítást, tippet találunk. Érdemes kilátogatni lakberendezési vásárokra, baba expókra, ahol ihletet meríthetünk a látottakból vagy egy kis szerencsével akár igazi kuriózumokra is bukkanhatunk.

Csisztu Zsuzsáék a bútorokat egyedileg gyártatták le, a szobák adottságainak és a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően, de nagyfiánál, aki most 9 éves szeretnének egy kis változtatást, ezért ők is kilátogatnak az április 24-i Baba Expóra, hátha elcsípnek egy-két jó ötletet, amivel fel lehet dobni egy nagyfiú szobáját.

„Imádok ötleteket gyűjteni, ezért nagyon örülök a felkérésnek, hogy április 24-én én lehetek a Baba Expo kerekasztal beszélgetéseinek a moderátora, hiszen ott a helyszínen inspirálódhatok és talán még valamilyen különleges darabra is rábukkanhatok.”- mondja Jaksity Kata.

Ne dobjuk el a bútorokat, használt gyermekholmikat, mindig gondoljunk azokra is, akik nem tehetik meg, hogy újat vásároljanak. Vigyük el megunt, régi darabjainkat gyűjtőhelyekre vagy baba expóra, ahol felajánlhatjuk olyan intézményeknek, amelyeknek erre nincs külön pénzügyi kerete.

Babafotelek ›› Babaszoba bútorok ››

„Mindig és mindenben igyekszem megragadni a lehetőséget, hogy segíthessek. Ezúttal azzal, hogy kinőtt gyermekruhákat és jó minőségű babajátékokat értékesítek az április 24-i Baba Expón. A befolyt összeget pedig a Heim Pál Gyermekkórháznak ajánlom fel.”- buzdít másokat is jó példára Kata.

Baba-mama-gyerek webáruház (0-10 éves gyerekeknek)
hirdetés
Újságíró, marketing menedszer vagyok. Több szerkesztőségben dolgoztam már, elsősorban a nyomtatott médiában. Nagyon szeretek írni, kiemelkedően fontos számomra a kisgyermekes témák megismertetése az olvasókkal.
Előző cikkSegítség, itt a nagyi!
Következő cikkSzezonja van: a medvehagymás pogácsa receptje