Így tanulhatnak a gyerekek játszva a közlekedésről

0
317

A közlekedési szabályok megismertetését nem lehet elég korán elkezdeni a gyerekekkel. Az alábbiakban bemutatunk két remek segédanyagot, amelyekkel az ovis korosztály játszva tanulhat meg alapvető dolgokat a biztonságos közlekedésről.

Bicikliző kölyökkutyák

Az eddig több mint 20 ezer példányban elkelt Tóbiás és Balambér Közlekedési Kalandjai című hangoskönyvet a Tudatos Közlekedők Egyesülete hozta létre azzal a céllal, hogy hazánk közlekedési kultúráján és baleseti statisztikáin javítsanak – szerintük az alapvető tudnivalókat ugyanis már kisgyermekkorban meg kell ismerni. A CD olyan meséket és dalokat tartalmaz, amelyek játékos formában mutatják be, hogy a jelzőlámpák színei mit jelentenek, vagy hogy miért nem szabad szaladgálni a zebrán.

Tóbiás és Balambér egyébként két kölyökkutya, az idősebb – Tóbiás – különböző szituációkban tanítja öccsét a biztonságos közlekedésre. A hangoskönyv a 3-7 közötti korosztály számára készült, a honlapon ajándék dalból és meséből kaphatnak ízelítőt az érdeklődők.

hirdetés

gyjk1

Gyerekek autós külső mögött

A 2009-ben megalkotott Traff Park egy interaktív online játék, amelynek missziója szintén a nagyobb közlekedésbiztonság elérése és a kicsik játékos, élményalapú oktatása. Az autó külsejű traffok olyan lények, amelyek sok közös tulajdonságon osztoznak a gyerekekkel. A játékban mindenkinek saját traffja lehet, amelynek kiválaszthatja a színét, rendszámát, az autó típusát, sőt még a haj- és szemszínét is. A különböző közlekedési és élethelyzeteken keresztül a kicsik észrevétlenül tanulhatják meg a leghasznosabb ismereteket.

A készítők direkt úgy fejlesztették ki a honlapot, hogy a hang-navigáció segítségével az olvasni nem tudók is maradéktalanul élvezhessék a játékot. A Trakk Park ingyenes, a használatához mindössze regisztrációra van szükség. A portál 2014-ben elnyerte a Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom díját.

Infinety hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!