Meggyes pite

meggyespite

A nyári hőségbe senki sem szereti bekapcsolni a sütőt, de a gyümölcsöktől roskadozó fák a kertben vagy a piacon sorakozó gyönyörű meggyek, málnák és barackok láttán nem telhet el úgy a nyár, hogy ne készítenénk egy klasszikus pitét. Szerencsére gyors recept, a hozzávalók összekeverése kb. 5 perc, ez alatt a sütőt is előmelegítjük, és már sülhet is.

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 12 dkg cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 80 dkg kimagozott meggy

A tojást a cukorral robotgéppel habosra keverjük (ne sajnáljuk az időt, érdemes minél habosabbra, levegősre verni, ettől lesz könnyű a tészta) utána hozzáadjuk a lisztet, sütőport, tejet és olajat, majd szép sima krémmé keverjük.

A tésztát kivajazott kerámia tálba vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Megszórjuk a magozott meggyel és előmelegített 180 C sütőben készre sütjük.

A meggy helyett bármilyen nyári gyümölcsöt tehetünk rá, pl.: málnát, barackot, szedert, áfonyát, ringlót, vagy akár vegyesen.

Vidd magaddal a receptet!
Nyomtasd ki és a bevásárlásnál nem marad ki semmi!

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .