Spárga vajjal, mustáros joghurt szósszal

spárga recept, spárga elkészítése

A spárga rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik. Tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, folsavval és mindemellett kevés kalóriát tartalmaz (20 kcal 100 gr-ban!) alacsony a glikémiás indexe, és még sorolhatnánk.

Mivel dübörög a spárga szezon, az ára is már nagyon kedvező. Használjuk ki és próbáljuk ki minél többféle elkészítési módban. Mi ajánlunk egy gyors és egyszerű receptet. A savanykás szósz nagyon jól illik a spárgához, és ha szeretnénk pikánsabbá tenni, a szószhoz adhatunk még apróra vágott kovászos uborkát, nem fogunk csalódni!

Hozzávalók:

  • 1 csomag fehér spárga (500gr)
  • 1 pohár natúr joghurt (175 ml)
  • 5 dkg vaj
  • 2 evk. dijoni mustár
  • 2 szelet jó minőségű füstölt sonka vagy bacon szalonna
  • tetszés szerint 1 kovászos uborka
  • friss kapor
  • parmezán

A spárgák fás részeit letörjük és zöldségpucolóval megtisztítjuk. A spárgákat és az apróra darabolt sonkát vagy bacont serpenyőben megforgatjuk vajban, majd hozzáadunk 1 dl vizet és lefedve puhára pároljuk, sózzuk borsózzuk. Közben a natúr joghurtot elkeverjük a dijoni mustárral (kovászos uborkával), a kaprot felaprítjuk.
Amint kész a spárga tányérra rendezzük, és ráöntjük a mustáros joghurt szószt. Megszórjuk a kaporral és parmezánt reszelünk rá, rögtön tálaljuk.
Köret nem szükséges hozzá, ha tartalmasabbá szeretnénk tenni, főtt újburgonyát kínáljunk hozzá.

Vidd magaddal a receptet!
Nyomtasd ki és a bevásárlásnál nem marad ki semmi!

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .