Szezonja van: a medvehagymás pogácsa receptje

Dübörög a medvehagyma szezonja. Az alap egy nagyon finom leveles, sajtos pogácsa. Több napig is puha marad, feltéve, ha el nem fogy hamarabb. Melegen, langyosan veszélyes! Ha már nincs medvehagyma szezon, lecserélhetjük kakukkfűre, rozmaringra, oregánóra.

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg zabliszt (teljes kiőrlésű)
  • 7 g szárított élesztő
  • 1 egész tojás és 3 tojássárgája
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 csokor medvehagyma
  • 15 dkg sajt
  • tejföl

Elkészítés:

Az átszitált liszt keverék közepében felfuttatjuk kevés langyos tejjel az élesztőt. Hozzáadjuk a tojásokat, sót és annyi tejfölt, hogy lágy, gyúrható tésztánk legyen.
Kinyújtjuk és megkenjük a lágy vajjal, megszórjuk reszelt sajttal és az apróra vágott medvehagymával. Hajtogatjuk, majd pihentetjük fél órát langyos helyen. A hajtogatást pihentetést még kétszer megismételjük, ezt követően nyújtjuk, és pogácsaformákat szaggatunk belőle. Tojással megkenjük és előmelegített sütőben készre sütjük.

LETÖLTÖM A RECEPTET

Tácsi Luca

hirdetés
A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket.
Előző cikk2016 legtrendibb babaszobái
Következő cikkTácsi Luca

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .