Tavaszi finomság: íme a cukkinis ricotta lepény

Már lehet kapni zsenge cukkiniket a piacon, amelyekből egy könnyed tavaszi ebéd készíthető. A húsvétról megmaradt sonkák kitűnő kísérői lesznek cukkinis ricotta lepényünknek.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes cukkini
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 15 dkg lágy ricotta
  • 1 tojás
  • 1 szál zöldhagyma
  • bors

 

Elkészítés:

Mossuk meg, majd reszeljük le a cukkiniket a nagyobb lyukú reszelőn. Picit sózzuk meg és hagyjuk állni 10 percet, ezután nyomkodjuk ki a belőlük a levet. Tegyük egy tálba és adjuk hozzá a tojást, zsemlemorzsát, ricottát, az aprított zöldhagymát, majd fűszerezzük.
Hűtőben álljon ismét 10 percet. Néhány csepp olívaolajat vagy kevés kókuszzsírt hevítsünk fel serpenyőben. Formázzunk kis lepényeket a masszánkból és süssük ki őket – oldalanként kb. 3 perc közepes lángon. Mivel a ricottától lágy a massza, lapos spatulával vagy fakanállal óvatosan fordítgassuk. Ha mégis túl lágynak találjuk, kevés zabpelyhet adhatunk a keverékhez. Kínáljuk friss zöldfűszerekkel, néhány csepp citrommal, sonkával, joghurtos mártogatóval.

LETÖLTÖM A RECEPTET

Tácsi Luca

 

hirdetés
A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket.
Előző cikkVárandósan is lehetsz szexi
Következő cikkA Lyme-kór a magzatot is megfertőzheti

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .