Tavaszi spenótos reteksaláta

Tavaszi spenótos reteksaláta

Tavasszal az első friss zöldek között megtalálható a spenót is, amit nem csak főzeléknek, de salátátnak is elkészíthetünk. A spenótnak magas az antioxidáns-tartalma, lúgosít, kiemelkedő a gombaölő és antibakteriális hatása. Magas ásványi anyag (magnézium, szelén, króm), és vitamin tartalma van. Ez utóbbinak köszönhetően serkenti a zsírok, szénhidrátok, és fehérjék emésztését. Hatását főként nyersen fejti ki, így kismamák főleg nyersen, salátába téve fogyasszák el.

Ha főzeléket készítünk a kisebbek számára, tegyünk félre 1 marékkal a friss spenótból. És ne feledd, bátran kóstoltasd meg a kicsivel is, hogy szokja a természetes ízeket is. A továbbiakban pedig egy kitűnő spenótos saláta receptet is találsz.

Hozzávalók 2 főre: 20 dkg nyers, zsenge spenót (nem túl nagy és vastag levelű), 1 csokor piros retek, 1 fej lila hagyma, 4 főtt tojás.

A saláta elkészítését itt elolvashatod>>

hirdetés
A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket.
Előző cikkA PCOS okai, tünetei és kezelése
Következő cikkMegelőzhető a nemkívánt terhesség és az abortusz

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .