2014 első babái

Katona Klarissza Cintia (MTI Fotó: Varga György) és Fiala Milán Dániel (MTI Fotó: Kovács Attila)

2014 első babája Siófokon született meg, éjjel negyed egykor. Az első fővárosi baba egy perccel később, 0:16-kor érkezett. Az Operaház zenei útravalóval is ellátta az újszülötteket.  

Siófoki az első újévi baba

2014-ben az első baba 0:15 órakor született a siófoki kórházban. A Klarissza Cintia nevű kislány 2610 grammal és 49 centiméterrel természetes úton született – közölte Lentulai József, a kórház ügyeletes szülész-nőgyógyász orvosa az MTI-vel. Tájékoztatása szerint az anya a terhesség 36. hetében szült. A baba és édesanyja jól vannak – tette hozzá. A 21 éves édesanya a nágocsi anyaotthon lakója két kisgyermekével.Az első fővárosi baba a honvédkórházban született

2014 első fővárosi újszülöttje 0:16 perckor született a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban. Az intézmény tájékoztatása szerint a kisfiú a Milán Dániel nevet kapta. 2950 grammal és 53 centiméterrel természetes úton jött világra a család első gyermekeként. A szülésen az édesapa is jelen volt. A kisfiú és édesanyja is jól vannak.

 

 

Katona Klarissza Cintia (MTI Fotó: Varga György) és Fiala Milán Dániel (MTI Fotó: Kovács Attila)
Katona Klarissza Cintia (MTI Fotó: Varga György) és Fiala Milán Dániel (MTI Fotó: Kovács Attila)

Zenei útravaló az Operaháztól a magyar újszülötteknek

Az Operaház 2014-ben is folytatja a tavaly megkezdett akcióját, és zeneid CD-vel gyarapítja a babacsomagot. Az Útravaló című CD-ből 100 ezer példány készült, és az év során minden magyarországi és a határon túli magyar családokban világra jött gyermek megkapja a lemezt.

„2014-re a 160 éve alapított Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának felvételeiből nyújtunk át egy csokrot. Az együttesben a dalszínház muzsikusai játszanak, a darabok vékonyabb-vastagabb szállal kötődnek az opera műfajához is. Nem mindegyik kifejezetten baba darab, de a szülőkhöz is akartunk szólni. És némelyik tétel egy csecsemő számára is kedves lehet, a mi első gyerekünket például Schubert Pisztráng ötösére ringattuk, az se annyira könnyű zene, mégis bejött neki. A lemezen van egy hely ahová beragasztható a gyerek képe, így szép emlék marad” – mondta el az MTI-nek Ókovács Szilveszter,  a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

Az év első fővárosi újszülöttje, Fiala Milán Dániel szüleinek Ókovács Szilveszter főigazgató szerdán adta át az Útravaló című CD-t.

MTI/Babafalva

hirdetés

1 KÉRDÉS

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .