6 tipp, hogy könnyebben túléld a napot anyukám!

1-2 gyerekkel a hátunk mögött, már berögzültek a szokásaink, amikkel próbáljuk túlélni a napot. Itt az ideje változtatni!

  1. Kelj fel a gyerekek előtt!

OK, tudom, hogy ez keményen hangzik, de maradj velem! – ha újszülöttel vagy otthon, akkor Neked nem szóltam, mars vissza az ágyba és pihenj, amennyire ez emberileg lehetséges!

Hidd el, sokkal jobban fogod bírni a reggeli hisztiket, érthetetlen igényeket is, ha Te már ittál egy kávét, felöltöztél, feldobtad a napközbeni arcodat – smink, frizura -, vállalhatóvá, átjárhatóvá tetted a lakást és mindezt nyugiban! A gyerekeknél is kevésbé fogod elveszteni a türelmedet, ha csak rájuk kell koncentrálnod. A korán kelés szörnyű dolog – nincs ezen mit szépíteni -, de idővel hozzá tudsz szokni.

  1. Írj listát a teendőidről

Ez egy mankó a kezedben, mellyel hatékonyabban fogod tudni levezényelni a napot. Amire jó a gyakorlatban:

1. nem fogsz semmit sem elfelejteni, ami este nyomaszthatna,

2. nagyszerű, szinte már katartikus érzés kihúzni a tételeket! Ez egyfajta útiterv, mely végigvezet a napon és nem enged eltévedni.

  1. Készítsd el magad!

Már az első pontban szenteltem egy szösszenetnyi helyet a sminknek és frizurának, de fontos, hogy külön pontot is kapjon. Tudod miért? Hiúságból. Ez egyfajta pszichológiai hadviselés, melyet magad ellen kell folytatnod. Ha tetszik a tükörben látott személy, elégedettebb, magabiztosabb és fesztelenebb leszel egész nap. Ám nem csupán nyaktól felfelé kell önmagad számára jól kinézed. Nem kell persze kis Chanel kosztümben és körömcipőben pelenkát cserélned, vagy nagytakarítanod, de jó, ha félreteszed a kinyúlt pólókat és a mackó nacikat… egy életre.

  1. Mozogj!

Nem kell egyből elrohanni a legközelebbi konditerembe, sőt. Néha elég egy kiadós séta is ahhoz, hogy magadhoz térj, hogy érezd magadban az erőt – igen, hidegben is meg lehet valósítani, csak öltözz melegen, ennyi a varázslat. Tornázz együtt például a gyerkőcökkel – ez vélhetően egy hatalmas bolondozásba fog torkolni, de kit izgat, ne vedd magad túl komolyan.

  1. Az 5 perces elpakolás törvénye

Ha körbenézel a lakásban, és egy szó jut eszedbe; KÁOSZ, nos akkor üdvözöllek a klubban! 1-2-3 gyerek – netán munka – mellett, lehetetlen folyamatos rendet tartani. Ha azt érzed, egyszerűbb lenne az egészet lerombolni, és inkább egy barlangba költözni, akkor vedd elő a stoppert és cselekedj. Minden helyiségben tölts el 5 percet, de ezalatt ne lazsálj, célirányosan pakolj. El se képzelnéd, hogy mekkora rendet lehet összehozni ezzel a módszerrel!

  1. Igenis jár Neked!

Egész nap gyereket nevelsz, háztartást vezetsz – dolgozol -, teljesíted a feleség-kötelezettségeidet… Tessék naponta párszor leülni, és engedni a csábításnak. Egy szelet csokoládé, egy fél órás sorozat a tévében, egy forró fürdő, egy női magazinnal eltöltött 6 perc a mosdóban remekül feltölt. Nem vagy robot, így ne robotolj!

forrás: foreverymom.com
fotó: readerslegacy.com

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

HISZEK abban, hogy kétgyerekes Anyának, Nőnek, Társnak, Barátnak, igenis lehet egyszerre lenni, akár napi 5 óra alvással is. TUDOM, hogy mi Nők, miért aggódunk, mitől félünk, vagy épp olvadunk el, mi az, ami kimozdít a hétköznapokból, és mivel nézünk farkasszemet nap, mint nap. CÉLOM, hogy a szavaimból összeálló cikkek informáljanak, szórakoztassanak, okozzanak meglepetést, MEGMOZGASSANAK!
Előző cikkÖntörvényű és örökmozgó
Következő cikkAz a fránya orrdugulás!