Apás szülés – Kint, vagy bent?

család-peput

Mindenki másképp vélekedik az apás szülésről.

Én azok közé tartozom akik mellette voksolnak, nem pedig ellene. Azt hiszem ez egy kimondhatatlan/láthatatlan kötelékké válik a párok közt. Sokan úgy vannak vele, hogy jobb ha apa kint várakozik, mert így csak magunkra a babára és a szülésre tudunk összpontosítani. Na meg ez nem való férfi szemnek.

tengerpart-pár-család-pepitablog
Nem akarjuk, hogy lássa hogyan szenvedünk, sokan attól is tartanak, hogy esetleg ez túl sok a párjuknak és ezt követően más szemmel néz majd rájuk. De vannak olyan nők is (köztük én is) akik kifejezetten ragaszkodnak a párjukhoz ebben a csodálatos pillanatban.

Saját tapasztalatom az, hogy az első perctől kezdve ahogy megtudtuk, hogy az adott napon szülni fogok a párom mind végig segített engem mindenben.

terhesség-pepitablog

Ott volt velem a szülőszobában és együtt vártuk a nagy pillanatot. Amikor jöttek a fájások nem szólt csak hagyta hogy magamban elrendezzem és korrigáljam a történéseket. Nem sokkal később jött a szülésznő és mondta, hogy akkor essünk neki, itt 2 órán belül baba lesz.

Talán a párom lelkesebb volt mint én, hiszen belegondolni is fájt mi fog rám várni a következő órákban. Minden a helyén volt, mondták hogy nagy levegő és gyerünk. A párom ott állt a fejem mellett fogta a kezem és minden nyomásnál megemelte a fejem. 1 óra után eljutottam oda, hogy nem bírom, nem fog menni…

De ő csak szépen halkan vigyorogva megjegyezte, hogy ” nagyon ügyes vagy Vivien, mindjárt vége” ez akkora erőt adott, hogy a második óra végére, pontosan 21:03-ra megszületett a kislányunk.

Iszonyú jó volt látni az arcán a boldogságot mikor meglátta a gyermekét, még sírt is!! Ami miatt még jobban örültem, hogy bent volt, hiszen láthattam az első reakciót az arcán.

család-apa-baba-pepitablog

Szeretnénk még két gyereket és mindenképpen bent lesz az ő születésüknél is. Utóbb elárulta nekem, hogy kicsit sokkolták a látottak, de semmi pénzért nem hagyta volna ki ezt az eseményt, mert látta, hogy milyen erősek vagyunk együtt és nagyon büszke volt rám abban a pillanatban. 🙂

 

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..