Bakancslista kisgyerekes anyáknak 3.rész – Amit tuti meg kell csinálnod, mielőtt 3 éves lesz a gyereked!

Születésük előtt annyi mindent tervezünk, aztán elröppenek a hónapok, az évek, és lehet, hogy kimaradnak dolgok és már megint csak az álmodozás marad, az olyan jó lett volna. Ne legyen így! Élvezd a gyermekeddel együtt töltött időt és használd ki minden percét!

Az előző részben az 1-2 éves korra koncentráltunk:

Bakancslista kisgyerekes anyáknak 2. rész – Amit tuti meg kell csinálnod, mielőtt 2 éves lesz a gyereked!

Most jöjjön a 2,5 éves kor körüli idő, amikor már beszél, illetve a kreatívkodásnak is több szerep jut.

1. Bábozni

Talán nem jut eszedbe elsőre, de érdemes egy-egy rövid jelenetet, mesét bábokkal előadni, illetve megkérni a gyermeket, hogy most lehess te a néző és ő meséljen.

Természetes, kreatív ötletek gyerekeknek

2. Együtt sütni

Könnyen összedobhattok számtalan verziójú muffint, de készítsetek pogácsát, almáspitét és mézeskalácsot is – sokkal élvezetesebb együtt ténykedni a konyhában.

Riadó! – Gyerek a konyhában

3. Papírrepülőt reptetni

A sok-sok műanyagból készült játék mellett talán eszünkbe sem jut a jó öreg papírrepülő és a kishajó. Készítsétek el őket, játszatok velük, jó pár percig elő sem kerül majd más tárgy.


pinterest.com

4. Őszi alkotások

Itt van az ősz, itt van újra és vele együtt a rengeteg csodás termés. Mind-mind alkotó kezekre várnak, hogy elkészülhessenek a falevél-sünik, a Makk Marcik, a gesztenye figurák, asztali dekorációk, ajtódíszek.

Gesztenye figurák készítése

5. Színre- színezni, társasozni

Készíthettek Ti magatok is társasjátékot. Színes dobókockával is dobhatnak a kisebbek, de hamar megtanulják a számokat is a gyerekek. A memóriajáték, dominó, jenga mellett a színre-szín is lehet jó program, tanítsd meg őt játszani.

Hogyan válasszunk társasjátékot gyermekeinknek?

6. Tömegközlekedni

Üljetek fel a villamosra, a buszra, mutasd meg neki a metrót. Utazzatok együtt kisvonaton. Mesélj közben és énekeljetek, számoljatok, élvezzétek az utazást anélkül, hogy másokkal foglalkoznátok.

Így tanulhatnak a gyerekek játszva a közlekedésről

A lényeg az együtt töltött időn túl, hogy találjatok valami mindkettőtök számára igazán érdekes programot. Olyat, amit mindketten élveztek, jól érzitek magatokat közben. Így lesz igazán emlékezetes az élmény – neki és neked is!

Bakancslista kisgyerekes anyáknak 1. rész – Amit tuti meg kell csinálnod, amíg még kisbaba a gyereked!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Két éve kezdtem írni motivációs blogomat, ahol arra buzdítom az embereket, csinálják, amit szeretnek, csinálják jól és kitartóan, nem törődve azzal, mit szólnak mások. A gyerekemet is így nevelem és ezt szeretném nektek is átadni! Olvassatok szeretettel engem!
Előző cikkJó úton járunk a gyermekkori elhízás megelőzésében
Következő cikkSzex veszélyeztetett terhességgel? Nem egyértelmű a helyzet

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..