Békéscsabai kisfiú 2012 első újszülöttje

ujevi_baba-300x199.jpg

A fővárosban és vidéken is fiú lett 2012 első újszülöttje. A Békéscsabán született baba a Vince, a Budapesten született pedig a Levente nevet kapta.

Bábel Tamás és Bakó Tímea fogják újszülött kisfiuk, Bábel Vince kezét Békéscsabán, a Réthy Pál Kórházban.
Bábel Tamás és Bakó Tímea fogják újszülött kisfiuk, Bábel Vince kezét.

2012 első percében született a békéscsabai Réthy Pál Kórházban egy kisfiú. Bábel Vince 3.250 grammal és 49 centiméterrel, természetes úton jött a világra, komplikációk nélkül. A kisfiú édesanyja a 37 éves Bakó Tímea árnyékolástechnikával foglalkozik, az édesapa Bábel Tamás, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) munkatársa.

Az édesapa vasárnap az MTI-nek elmondta: nem számított arra, hogy felesége a szilvesztert a szülőszobán tölti, mert az előzetes számítások alapján a kisfiút csak január 4-ére várták. Szombat este barátaikkal ünnepelték az év utolsó napját. A kismamánál a szülési fájások este nyolc óra után kezdődtek és kilenc óra körül be is kellett kísérni a kórházba. Később a barátok is követték őket és együtt várták a babát.

Budapesten is kisfiú volt a leggyorsabb

Golcs Józsefné tartja karjában újszülött kisfiát, Leventét
Golcs Józsefné tartja karjában újszülött kisfiát, Leventét

Budapesten 2012 első újszülöttje, Levente a 0:52 perckor született a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. A gyermek a 19 éves édesanya második gyermekeként 3.270 grammal és 54 centiméterrel jött a világra. A szülés problémamentes volt, az anya és gyermeke jól vannak – mondták az intézmény szülészeti osztályán.

Golcs Józsefné, a kisfiú édesanyja az MTI-nek elmondta: éppen otthon voltak, amikor szombat este fél 7 körül megkezdődtek a fájások. A mentők szállították be a kórházba, ahol – az édesanya elmondása szerint – gyorsan és egyszerűen megszületett a kisfia.

MTI, fotó: Rosta Tibor és Máthé Zoltán

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..