Hogyan legyünk túl a nehezén? – Császármetszés után a kórházban és otthon

„Bár létezett volna ez a könyv, amikor én szültem”- ez jutott eszembe, amikor áttanulmányoztam a Földiné Szőke Sarolta és férje, Földi Gyula a császármetszés utáni korai és késői gyermekágyi időszakról szóló két kötetes szakkönyvét. Ezzel a nagyon részletes és gondosan megírt útmutatóval a szerzők a császármetszésen átesett anyukáknak szeretnének támogatást nyújtani.  

Az első kötet segít felkészülni arra, ami a műtét után az őrzőben és a gyermekágyas osztályon történik, rengeteg gyakorlatias tanáccsal szolgál, elmagyarázza, hogyan lehet úgy mozogni, hogy minél inkább elkerülhessük a fájdalmat, hogyan kíméljük a sebet, mi a gyógytorna szerepe a felépülésben és az erőnlét visszaszerzésében. A második kötet a szülés utáni első hat hétről szól, a baba ellátására és a mindennapi otthoni teendőkre vonatkozóan ad hasznos tanácsokat. Emellett nagy hangsúlyt helyez az anya lelki egészségére, szót ejt az események feldolgozásának módjairól, a lelki sebek kezeléséről is.Hogyan legyünk túl a nehezén?

A Földi házaspár saját fényképekkel illusztrált műve hiánypótló, hangvétele biztató, együtt érző és hiteles. Sarolta maga is császármetszéssel szülte meg mindkét gyermekét, Gyula pedig mind férjként, mind gyógytornászként végigkísérte a szülések utáni felépülési időszakokban.

 A könyv megrendelhető a www.csaszarosanyuka.hu címen.

 

Szólj hozzá Te is!

3 EDDIGI KÉRDÉSEK

 1. A spirálos kötés azt szolgálja, hogy az anyukák kényelmesebben tudják olvasni és használni, ezért részesítettük ezt a formát előnyben, még ha esetleg nem is olyan komoly benyomást kelt, mint a kemény kötés. Nagyon sok hasznos tanácsot és magyarázatot találhat benne az anyuka + a felépülést segítő gyógytorna gyakorlatokat. A 2. kötet pedig sok életviteli és egyéb hasznos tanácsot tartalmaz. A két kötet a 15 illusztráló kisfilmmel együtt együtt kevesebbe kerül, mint egy orvosi vizit díja.
  A weboldalunkon sok információhoz ingyen is hozzá lehet jutni, 3 ingyenes kisfilmünk is van fent a Youtube-on.
  Egy évig dolgoztunk a két köteten, alapos munkát szerettünk volna végezni, hogy könyvünk megbízható segítség legyen.

 2. mint császárral szülő nő nem értem miért kell ennyire túl ragozni a dolgokat. 3 nap után engedik haza a mamát kisbabájával és mindent lehet csinálni. a tejem hamarabb beindult mint a normálisan szülő kismamának. azt gondolom a házas élet is ugyan olyan jó mint előtte és nem vagyok rosszabb anya így hogy 6 óra vajúdás után megműtöttek. a mütét után pedig kiderült bármennyire szerettem volna nem fért volna ki a buksija. ilyen bárkivel előfurdulhat a baj csak az hogy mások keltenek rossz érzést a nőben.

 3. Nagyon jó ötlet valóban, csak kár, hogy 2 sima lefűzhetős kis vastagabb füzetért 3700 ft-ot szeretnének megkapni, és ez persze csak a fekete-fehér változat..
  A színes persze ennél drágább..
  Remélem megjelenik majd torrent oldalakon is, vagy egyéb ebook oldalakon, és onnan legalább ingyen le lehet szedni…

  Megvenném én szívesen, de azét ennyi pénzt nem ér az a két kis “füzet”.. Ha már segíteni akar a szerző páros, akkor talán az árban is lehetne kicsit máshogy kalkulálni..

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..