SNI gyermekek fejlesztéséhez ajánlott játékok

játékok SNI-s gyereknek

Sajátos nevelési igényű  (SNI) gyerekeknek nem csak az óvodában van szükségük fejlesztésre, hanem jó, ha otthon is olyan játékai vannak, amelyeket nem csak hogy nagyon szeret, hanem még segít is neki a fejlődésében.

Az okosjatek.hu webáruház most egy külön összeállítással készült SNI gyermekek számára ajánlott játékaiból.

Okosjáték

hiperaktív gyerek

Hiperaktív, figyelemzavaros gyerekek játékai

Hiperaktív gyermek fejlesztése, figyelemzavar “kezelése” fejlesztő játékokkal. A hiperaktív gyermekeknek nem szabad hosszú ideig tartó társasjátékot vásárolni. A pörgős, gyors játékokat szeretik, mégis fejlődik közben koncentrációs képességük. Figyelemzavaros gyerekeknek ajánlott játékok az építő játékok, mozgásfejlesztő játékok, egy-két kreatív játék, logikai játékokból gyorsan lejátszható, egymásra épülő, egyre nehezedő nehézségi szinttel rendelkező játékok, mint a Smart Games és ThinkFun:

További játékok hiperaktív gyerekeknek

 


Down szindrómás gyerekek fejlesztése játékokkal:

További játékok Down-szindrómás gyerekeknek

 


Autista gyermek fejlesztése játékokkal

Autista gyermek fejlesztése játékokkal

Nagyon szeretnek formákkal és színekkel játszani. Kedvelik a hangot adó játékokat (bár van aki a hangokra érzékeny), mint például a gomb hatására hangot adó készségfejlesztő játék. Szeretik a puzzle játékokat, a golyópálya és mágneses építő játékokat. Képkereső lottó játékok is kedvenceik, valamint a memória és kreatív hobby, festős-kézműveskedős játékok. Van aki a számokhoz vonzódik, van aki pedig egy témához: autó, vonat, stb.

További játékok autista gyerekek számára

 


Ayres terápia eszközök

A szenzoros integrációs terápia (másnéven Ayres terápia) fejleszti a nagymozgásokat, a finommotorikát, a szem-kéz koordinációt, a tér, az irány és a formaészlelést, testsémát és a testtudatot. Segít a megkésett járás, a megkésett beszéd, a megkésett szobatisztaság esetén. A sokféle eszközei vannak:  hinták, labdák, csúszdák, kötelek, gyűrűk stb.

További játékok az Ayres terápiához

 


TSMT eszközök

Mozgásfejlesztő eszközök TSMT tornához. A TSMT eszközei a hatékony gyakorlatokhoz: gördeszka, billenő lap, hinta, labda, stb.

További eszközök TSMT tornához

forrás és képek: okosjatek.hu

Erről a témáról még a Sérült gyermek rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkPelenkáról leszoktatás
Következő cikkApás szülés – Kint, vagy bent?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..