Szoptatási problémák – hová forduljunk?

Hol olvashatunk, tanulhatunk a szoptatásról, kihez fordulhatunk probléma esetén? Szoptatással foglalkozó honlapok – szoptatási tanácsadás – szoptatási ambulanciák – szoptatós baba-mama csoportok.

Szoptatással foglalkozó honlapok

La Leche Liga: www.lll.hu

A La Leche Ligát olyan édesanyák alkotják, akik fontosnak tartják, hogy gyermekeik a szoptatás révén is a legjobb indítást kapják az életben. Oldalaikon információkat találhatsz a szoptatásról, amelyek megbízhatóságát évtizedek tapasztalatai igazolják, és a tudományos kutatások is alátámasztják. Az LLL-füzetekben rövid összefoglalókaz olvashatsz azokról a helyzetekről és nehézségekről, amelyekkel egy szoptató anya leggyakrabban szembe találja magát. A cikkek, írások között pedig édesanyák tapasztalatait találod, de tanulmányokat, hasznos ötleteket, konyharovatot ill. az egyesületi eseményekről szóló beszámolókat is tartalmaz a honlap.

Szoptatásért Magyar Egyesület: www.szoptatasert.hu

A Szoptatasért Magyar Egyesület közel tíz éves múltra tekint vissza. Honlapjukon közzétett oktatóanyagukban megtalálhatsz szinte minden hasznos információt a szoptatással és szoptatási problémákkal kapcsolatban. A Kiadványaink menüpontban elolvashatod a Szoptatós füzet internetes változatát is. Az Egyesület továbbképzéseket is szervez, melyekre az egészségügyi szakembereken kívül az anyukákat, kismamákat is szívesen látják, a babákkal együtt.

Szoptatásrafelkészítő.hu: www.szoptatasrafelkeszito.hu

A Szoptatásra felkészítő program szoptatási tanácsadó segítségével készített felkészítő csomagot, amelyből interneten keresztül a saját otthonodban, a saját tempódban, kényelmesen tanulhatsz. Videók, hanganyagok és írásos anyagok segítségével igyekszik átadni neked minél több gyakorlati információt, praktikus, a mindennapokban használható tanácsot, melyek megkönnyítik a babáddal töltött első közös hónapokat. Nem csak a szoptatásról olvashatsz, hallhatsz benne, hanem gyermeknevelési tanácsokat is kapsz az első hónapokra, hogy babád minél kiegyensúlyozottabb és jókedvűbb legyen.

Ha szeretnéd, hogy zökkenőmentesen teljenek az első hetek, hónapok és mindig kéznél legyen minden fontos infó, kattints! A részleteket itt találod: www.szoptatasrafelkeszito.hu

Szoptatás portál: www.szoptatasportal.hu

Babagondozással, szoptatással kapcsolatos cikkek, tanfolyamok gyűjteményét és eseménynaptárat találhatsz ezen az oldalon.

Szoptatási tanácsadás

IBCLC szoptatási tanácsadók

Sokéves munkája után néhány nagy tapasztalattal rendelkező önkéntes szoptatási tanácsadó szeretett volna továbblépni és tudását az egészségügyben kamatoztatni. Ez az igény hívta életre a laktációs szaktanácsadói képzést és vizsgát. Megalakult a Nemzetközi Laktációs Szaktanácsadói Vizsgabizottság (International Board of Lactation Consultant Examiners – IBLCE), mely egy független, non-profit szervezet. A szoptatási tanácsadók 1985 óta szerezhetik meg a Nemzetközi Laktációs Szaktanácsadói (International Board Certified Lactation Consultant – IBCLC) oklevelet. Elérhetőségeiket megtalálod A Szoptatásért Magyar Egyesület honlapján: www.szoptatasert.hu.

La Leche Liga önkéntes tanácsadók

Telefonos segítségnyújtás szoptatással kapcsolatos kérdésekben. Elérhetőségeiket megtalálod a La Leche Liga honlapján: www.lll.hu.

Szoptatási Ambulanciák

Telefonos tanácsadás és személyes konzultáció

Fővárosi Szent István Kórház
Dr. Sarlai Katalin
1024 Budapest, Nagyvárad tér 1. N épület
Időpontegyeztetés szükséges!
Telefon: 216-0350 / 1644, 455-5700 / 1644

Ózd, Városi Kórház
Dr. Kós Csaba
Telefon: 48 574-400 / 174, 48 574-427

Debrecen, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája
Telefon: 52/417-144/5454
Dr. Kovács Judit adjunktus, neonatológus gyermekgyógyász

Szoptatási szakrendelés
Vezeti: Dr. Németh Tünde
Budapest, MÁV Kórház csütörtökön 8-12
Bejelentkezés: 20/9609-114

Szoptatós baba-mama csoportok

A csoportokon a szoptatással kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek megbeszélésén túl konkrét segítséget is kérhetsz, felteheted kérdéseidet, támogatást kaphatsz. Az összejövetelek jó hangulatban, baba-mama klub jelleggel zajlanak. Érdemes már a várandósság alatt felkeresni a legközelebbi csoportot, így a babával már könnyebben mozdulsz ki az ismerős helyre.

Elérhetőségeiket megtalálod a La Leche Liga honlapján: http://www.lll.hu/babamama.

szoptatási tanácsadó

Erről a témáról még a Szoptatás rovatunkban olvashatsz többet!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket.
Előző cikkA jó étvágyért
Következő cikkNyaralás babával

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..