Természetes, kreatív ötletek gyerekeknek

kreaítv ötletelek falevélből

A természet a legjobb múzsa, főleg, ha gyerekekről van szó, hiszen, ha nyitott szemmel járunk minden pillanatban találhatunk valamit, ami alkotásra ösztönözhet.

Annak ellenére, hogy kint hideg van és sokszor morcos az idő, nem ragadhatunk bent a jó meleg szobában a gyerekekkel. Tudom, nagyon nehéz ilyenkor kicsalogatni őket, unalmas a sok ruhát magunkra venni, de ha minden kiruccanásnak van célja, talán könnyebb, és nagyobb a lendület.

Az erdő ilyenkor ugyan kopár, de ha jobban megfigyeljük, akkor biztosan találunk rejtett kincseket, amiket begyűjthetünk, amiből inspirálódhatunk, majd otthon alkothatunk a kicsikkel. Ezek a kiindulási pontok jó alapok a beszélgetésre, a természet megfigyelésére útközben, így a figyelmük nem a hidegre, hanem az újdonság felfedezésére irányul.

Kreatív ötletek gyerekeknek

Otthon a színekkel, formákkal játszhatunk, lenyomatokat készíthetünk, a formákból kiindulva figurákat készíthetünk a botokból, falevelekből. Fessük le őket, rajzoljunk arcot a falevélnek és már készen is vannak a bábok. Ragasztópisztoly segítségével a faleveleket a bothoz rögzíthetjük könnyedén, de ez kizárólag felnőtt feladat, hiszen a ragasztó nagyon forró lesz. Akinek van otthon lamináló gépe még tovább fejlesztheti a bábokat, ha lelaminálja őket. Így tartósabb lesz és utána még tovább lehet rá rajzolni filctollal. Ha erre nincs lehetőség, akkor préseljük egyenesre, majd dekopázs ragasztóval tudjuk fixálni.

A tél színei pompázatosak, rengetegszer megy le a nap úgy, hogy csodálatos színekre festi az ég alját, a jeges zúzmara fehérjével valami egészen fantasztikus látványt nyújt. Akár le is fotózhatjátok a gyerekekkel együtt, majd otthon fessétek meg, keverjétek a színeket, legyetek bátrak, akár keverjetek egy kis borotvahabot bele, így csúszós lesz és kézzel is nagyon élvezetes kenni, nem kell a formákkal foglalkozni, csupán a színek keveredését csodálni. Ez mesés háttér is lehet a bábjátékhoz. Indulhat a meseszövés és a hosszú, hideg és sötét délutánokon a bábszínház.

 

Erről a témáról a Kreatív ötletek rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Feladatomnak, sőt küldetésemnek tekintem a gyermeki kíváncsiság és a fantáziálás okozta örömök minél hosszabb ideig történő megőrzését, mert a kreativitás a gyermekkorban gyökerezik. Olyan inspiráló környezetet és hátteret kell biztosítani nekik, ahol ezt a fajta ösztönös gondolkodásmódot megőrizhetik és felnőtt korukban kamatoztatni tudják.
Előző cikkSokat szédülsz szülés után? Ez a gyakori ok állhat a hátterében!
Következő cikkA terhesség legkorábbi jelei!