Tovább kell segíteni a nők foglalkoztatását

nők foglalkoztatása

A demográfiai kérdések áttekintésekor a Fidesz-KDNP-frakció a velencei ülésén arra kérte a kormányt, hogy teremtsen további lehetőségeket a nőknek a nem hagyományos foglalkoztatási formák igénybevételére, például az otthoni munkavégzésre, a részmunkaidőre, a munkaerő-kölcsönzésre – közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

Munkával összeegyeztethető gyermekvállalás

A politikus jó ügynek nevezte a nők támogatását abban, hogy a gyermekvállalást összeegyeztethessék a munkával, amiben leginkább az atipikus foglalkoztatási formák segíthetnek. Megjegyezte, a munkaadókat ösztönözni kell különböző kedvezményekkel, hogy ilyen módon több embert alkalmazzanak.

Példaként említette, hogy a munkahely-védelmi akciótervben foglalt munkaadó-támogatási rendszer egyes elemeit lehetne alkalmazni a távmunkában és a részmunkaidős foglalkoztatásban is.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője ezt megerősítve szintén úgy fogalmazott: a fő iránynak a család és a munka összeegyeztetését tartják.

Családi csődvédelem?

Harrach Péter emellett arról számolt be, hogy rövidesen döntés születhet a családi csődvédelem módosításáról, amely a könnyített törlesztési megoldás irányába mutathat. Megjegyezte, vannak olyan országok, ahol fennáll az úgynevezett elsétálás joga. “Ezt nem azért mondom példának, mert most itt erről van szó, bár ez sem kizárt” – fűzte hozzá.

Változások várhatóak a lomibkbébiprogramban

A lombikbébiprogrammal kapcsolatos kérdésre a kereszténydemokrata frakcióvezető azt felelte: a kormány álláspontjában pedig “a demográfiai helyzet nyomasztó felelőssége”szempont a döntő. Szerinte egyébként a lombikbébiprogramnak lehet olyan megoldása, hogy az bioetikai szempontból is megfelelő legyen.

forrás: mti
fotó: StockNaps

Erről a témáról még a Család rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA korai vetélés
Következő cikkA sikeres írás-olvasás tanulás feltételei

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..