
Gyerekkorunk nagy kedvence, melyet nem szabad, hogy a modern színes, szagos gyurmák háttérbe szorítsanak! Ráadásul a só-liszt gyurmából remek karácsonyi ajándékokat, vagy épp fenyőfa díszeket is készíthetnek a gyerekek.
Só-liszt gyurma
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg apró szemű só
- 125 ml víz
- 1,5-2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A lisztet keverd el a sóval, majd add hozzá a vizet és az olajat. Gyúrd kézzel jó alaposan össze, majd indulhat is a móka. Ezekben a lépésekben természetesen segíthetnek a gyerkőcök is. A kész alkotások 2-3 nap alatt kiszáradnak a szobában.
Plusz információk
- a megszáradt só-liszt gyurma műveket filctollal, temperával szépen ki is lehet festeni
- készíthettek láb-kéz lenyomatot is a kicsikről (remek dísze a lakásnak, vagy kitűnő ajándék a nagyszülőknek)
- ne kóstolgassa a kicsi! – egy csipettől még nem lesz baja, de egy nagyobb darab elfogyasztása hasfájást vagy épp hányást okozhat – a rengeteg só miatt.
- ha szeretnétek kinyújtani, tegyetek alá vékonyan lisztet – épp, mint egy tésztánál -, különben leragad
- a bátrak a száraz összetevőkhöz adhatnak csillámport is – ebben az esetben a festés elmarad, csupán egy vékony lakkréteg kerüljön a megszáradt alkotásra
Fotók: mundoovo.com.br, wholeliving.com
Pepita.hu – baba és gyerek termékek 0-10 éves korig – Webáruház ›››

hirdetés