6 hős kisgyerek, aki az életét kockáztatta másokért

FELHASZNÁLT IRODALOMGoalCast
6 hős kisgyerek, aki az életét kockáztatta másokért
6 hős kisgyerek, aki az életét kockáztatta másokért

A világon számos hős kisgyerek van. Mindenesetre sokan szeretnének szupermenek lenni, de léteznek igazi hétköznapi hősök is. A jó valóban képes győzni a gonosz felett, még akkor is, ha a jót cselekvő embernek el kell érnie az iskolabuszt közben. Ezek valós gyerekhősök igaz, de hihetetlen meséi.

Ha a hősökre gondolunk, a tűzoltók, rendőrök és köpenyes keresztesek juthatnak először eszünkbe. De bárki is az, aki az ember eszébe jut, egy hős alatt valószínűleg egy felnőttre vagy szuperképességekkel megáldott személyre gondolunk. De nem kell felnőttnek lenni, és nem kell különleges képességekkel rendelkezni ahhoz, hogy megmentsünk valakit.

Valójában rengeteg önzetlen, jószívű hős van, aki mondjuk gyermek. Egyes gyerekek és tizenévesek mindent megtesznek, vagy akár az életüket is kockáztatják azért, hogy másokon segítsenek, így nincs szükség sem kolosszális erőre, sem felnőttségre. Ahhoz, hogy hős legyél, csak olyan helyzetbe kell kerülnöd, hogy segíthess.

Milyen egy hős kisgyerek? Lássuk!

1. Ms. Marvel: Emma Bazzard rendőrt hívott, amikor terhes anyja elesett

Ez a csodálatos kislány megmentette édesanyját és hamarosan születendő öccsét.

A három éves Emma Bazzard gyors gondolkodást és fejlett telefonkészségeket használt, hogy segítsen terhes anyukáján, miután leesett a lépcsőn és elvesztette az eszméletét. A bátor óvodás hívta a mentőket, és a mentők kiérkezéséig velük telefonált. Szerencsére édesanyja megkapta a szükséges ellátást – bátyja pedig épségben és egészségesen született.

2. Aquagirl: Riley Braden megmentett egy kisgyermeket a fulladástól az úszómedencében

Ez az 5 éves egy floridai szálloda medencéjének sekély végében pancsolt nyaralása közben, amikor észrevett egy kisgyermeket a medence szélén. Hirtelen a kisgyerek beleesett, és gyorsan süllyedni kezdett. Úgy tűnt, egy felnőtt sem vette észre.

Szerencsére Riley Braden egy pillanat alatt reagált, beugrott a víz alá, megragadta a kisgyermeket, és felhozta a medence felszínére. Ekkorra a gyermek szülei észrevették, felkapták kisgyermeküket, és megköszönték Bradennek, hogy megmentette a csemetéjüket! Bradent az incidens arra ösztönözte, hogy életmentő akar lenni, ha felnő.

3. The Flash (A Villám): Marcos Ugarte megmentett egy fiút egy égő házból

Free Ingyenes stockfotó afro-amerikai lány, álarcos mulatság, álom témában Stock Photo, hős kisgyerek
pexels

A tizennégy éves Marcos Ugarte bátran saját életét kockáztatta, hogy megmentsen egy környékbeli gyereket. A szomszéd háza lángokban állt, és Ugarte és apja észrevették, hogy a 8 éves Cody Ma csapdába esett egy emeleti szobában. A tűzoltók még nem voltak a helyszínen, hogy megmentsék a fiút, így Ugarte és apja akcióba lendült. Ugarte bátran felmászott a létrán az apjával, és bement az ablakon, hogy elhozza biztonságba vigye a bent rekedtet.

Hasonló cikk: Megakadályozta saját elrablását a 10 éves lány egy egyszerű kérdéssel

4. Wonder Girl: Elspeth „Beanie” Mar megmentette osztálytársát a fulladástól

Ez a bátor fiatal lány megmentette barátja életét, miközben ebédelt az iskolában. A 6 éves gyerek élvezte az étkezést, amikor észrevette, hogy osztálytársa nehezen kap levegőt. Barátja fuldoklott egy darab almától, és egyértelműen bajba került.

Ekkor Elspeth „Beanie” Mar felállt az asztaltól, megfogta barátját, és sikeresen végrehajtotta a Heimlich manővert. Erőfeszítései hamar eltüntették az almadarabkát, amely visszatartotta barátját a légzéstől. Mar nem kapott hivatalos képzést ebben az életmentő technikában, de egy tévéműsorban elsajátítva tanulta meg!

5. Firestar: Angelica Riggins megmenti az apját a tomboló háztűztől

A gyors gondolkodás és az odafigyelés az iskolai tűzvédelmi oktatás során segített Angelica Rigginsnek megmenteni apja életét. Az 5 éves és édesapja egy este a kanapén aludtak, amikor hajnali 2 körül kutyáik ugatása felébresztette őket. Füst volt körülöttük, és Riggin apja felszólította, hogy menjen ki a házból. Azt mondta, ő is kifelé készül.

Gyorsan leereszkedett a földre, hogy elkerülje a sűrű füstöt, és kimászott a házból. Riggins ezután elszaladt a szomszéd házába, hogy elmondja nekik, mi történik, és hívják a 911-et. Amikor odaért, elmondta nekik, hogy az apja nem követte őt. Kiderült, hogy összezavarta a füst, és még nem menekült el. Szerencsére azáltal, hogy értesítették a hatóságokat, hogy apja még mindig a házban van, sikerült megmenteni.

6. Anaiah Rucker: A csodálatos Anaiah Rucker gondolkodás nélkül feláldozta saját biztonságát, hogy megmentse nővére életét.

A 9 éves gyerek gyorsan cselekedett, amikor egy teherautó éppen nekiütközött a kishúgának, és kilökte az útjából az 5 évest. Ehelyett végül elütötte a jármű, és magára vállalta az ütközést. Rucker hónapokig kórházban volt, és súlyos, életre szóló sérüléseket szenvedett, de a bátor nagytestvér azt mondja, cseppet sem bánja meg tettét, hiszen önzetlen cselekedete életben tartotta kishúgát. Anaiah hihetetlen történetét kiemelték az Extreme Makeover című műsorban, amikor a műsor egy újonnan felújított otthont ajándékozott családjának: méltóan boldog véget ért hőse útján.

Látjátok? A hősök köztünk élnek!

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkIfjúsági Asztalitenisz Világfesztivál – 6 nap múlva kezdődik Győrben
Következő cikkMúzeumok éjszakája – Jótékony célokat szolgál a székesfehérvári programokra megváltott karszalag

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .