Ebéd, sport, bevásárlás kisbabával? Ide menjetek!

Egy kisbaba születésétől fogva vidáman lubickol a hirtelen őt körülvevő figyelemben. Az édesanyáknak viszont a szülővé válás gyönyörű és örömteli pillanatai mellett gyakran gondot okoz kisbabájuk állandó figyelemmel kísérése a napi teendők mellett, kikapcsolódás során, vagy akár nyilvános helyen történő ellátásukkor. A kisgyermekes anyukák mindennapjainak megkönnyítését külföldön évek óta számos kezdeményezés pártfogolja, de szerencsére Magyarországon is vannak már látványos törekvések. Lássunk néhány példát!

Hova mozduljunk ki?

Egy szép helyen elköltött finom vacsora nagy töltést adhat a mindennapokhoz az édesanyáknak. Érdemes heti egy alkalmat kijelölni arra, amikor csinosan kiöltözhet az anyuka, hiszen óriási önbizalmat képes adni egy ilyen este. Szerencsére ma már számos étterem, játszóház, szálloda támogatja a szülők gondtalan kikapcsolódását. Ha Budapest pezsgő belvárosi életébe vágyunk, a Március 15. téren található Kioskban jópofa játszósarok foglalja le a gyerkőcöket, ráadásul külön gyerekek részére készült menüvel is kedveskednek a csöppségeknek.

kiosk_forras_pottyoslabda.hu

Vásárlás csöppséggel

Egy gyermek érkezése a családi költségvetés átszervezését is feltételezi. Érdemes olyan helyeket felkeresni, ahol többet lehet spórolni, és a csöppséggel is kényelmesen lehet intézni a vásárlást a szülők vagy a hipersebességgel megnövő lurkók számára. Ebben már a Premier Outlet is támogatást nyújt. A biatorbágyi outlet központ komfortos baba-mama szobát alakított ki női mosdójában, ahová nem csak modern pelenkázót, esztétikus kanapét, hanem a bébiételek melegítésére szolgáló mikrohullámú sütőt is telepített . Sőt, az éttermi részlegen is elhelyeztek egy mikrót, figyelembe véve a szülők igényeit, és segítve a kisgyermekes családok vásárlását.

Sport baba mellett

Az áldott állapot a legintenzívebb és legvarázslatosabb időszak egy nő életében. A terhesség során átformálódott testével azonban sok anyuka elégedetlen, viszont nem mindig megy gördülékenyen a rendszeres testedzés összeegyeztetése a gyerek körüli napi teendőkkel.  A BBGO Női Fitnessben 6 hónapostól 7 éves korig vállalnak gyermekfelügyeletet, hogy az anyák nyugodt körülmények között foglalkozhassanak magukkal.

BBGO_gyermekmegorzo

Dolgozó mamik

A kisgyermekes anyukákat érintő negatív diszkrimináció sajnos még ma is sok munkáltató viszonyulásában tetten érhető, azonban elmondhatjuk, hogy az utóbbi években pozitív tendencia figyelhető meg hazánkban ezen a téren. Példaértékű a kecskeméti Mercedes-Benz gyár programja, melynek keretében a cég kollégáinak gyermekei számára bölcsődét és óvodát épített, hogy a családtagok még közelebb lehessenek egymáshoz. Várhatóan a közeljövőben egyre több vállalat örökíti át ezt a társadalmilag rendkívül felelős hozzáállást, megkönnyítve a szülők számára a gyermekvállalást és gyermeknevelést.

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA gyerekek ügyesebbek, de védtelenebbek az interneten, mint szüleik
Következő cikkAugusztusi családi programok a Balatonon

1 KÉRDÉS

  1. Építhetnek akárhány céges bölcsit és ovit ha a kisgyerekes dolgozó nő napi szinten érzi a megvetést a …ki tudja miért? Ja, bocs, hogy gyereket szültem. Először az agyakban kellene rendet tenni mert ez a mélyen gyerek – és életellenes hozzáállás nem fog jóra vezetni (lásd állásinterjúk, ha szültél / szülni akarsz, nem kellesz)

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..