5 tipp a könnyebb szülés, babavárás érdekében

FELHASZNÁLT IRODALOMBy Marie Shaurette & Kathryn Walsh
5 tipp a könnyebb szülés, babavárás érdekében
5 tipp a könnyebb szülés, babavárás érdekében

Legyen szó jó szándékú barátok tanácsairól vagy nemzedékről nemzedékre átörökített régi feleségek meséiről, rengeteg tanács áll rendelkezésre a könnyebb szülés érdekében. Mindenekelőtt az segít a legtöbbet, ha ismered a lehetőségeidet.

1. Ismerkedj meg az összes elérhető szülési módszerrel

Számos módja van a baba megszületésének, és a választott módszer nagymértékben az édesanya preferenciáitól függ. Függetlenül attól, hogy a vajúdás után a kórházba mész, a természetes szülést vagy az otthoni vagy vízi szülést választod. Ha jól ismered az összes rendelkezésre álló lehetőséget – megalapozott döntést tudsz hozni, az igényeid és a babád szükségletei alapján.

2. Értsd meg, érdeklődj, mi történhet enyhítő körülmények között a vajúdás során

Fontos megérteni, hogy bár nők millióinak zökkenőmentes a szülés, a Blue Cross Blue Shield által közzétett legújabb kutatások azt mutatják, hogy több nő vár úgy babát, hogy már meglévő betegségei is vannak. S azok, akik terhességük során nehézségeket tapasztalnak, nagyobb eséllyel szülhetnek szövődmények kíséretében. A teherbe esés előtti egészség megőrzése kulcsfontosságú, ha azon töprengsz, hogyan lehet könnyebb a szülésed, vagy hogyan csökkentheted a lehetséges szülési szövődményeket. A mentális egészségednek ellenőrzése, valamint az egészséges és pozitív gondolkodásmód biztosítása szintén hozzájárulhat a könnyebb szüléshez.

Minden, ami kisbabád táplálásához kellhet, egy helyen!

Pregnant Woman Sitting on Bathtub, könnyebb szülés
pexels

Mozogj rendszeresen a babavárás alatt a könnyebb szülés érdekében

Mindannyian tudjuk, hogy a testmozgás kulcsfontosságú az egészség megőrzéséhez, és ugyanez mondható el a terhesség alatt is. A teherbe esés előtti sportos aktivitás és a terhesség alatti testmozgás megkönnyítheti a szülést.

3. Erősítsd a medencefenék izmait a terhesség előtt, alatt és után

„A medencefenék működési zavara előfordulhat azoknál az embereknél, akiknek túlzottan aktív vagy feszes medencefenéki izmaik vannak, ha alulműködő medencefenéki izmaik vannak, vagy a kettő kombinációja.” Heather Jeffcoat, DPT Femina Physical A kaliforniai Los Angeles-i terápia elmagyarázta a Mom.com-nak, hogy mi okozhat néha medencefenéki diszfunkciót.

A háztartási vegyszerek termékenységre való hatásairól |Babafalva.hu

A terhesség alatti Kegel-gyakorlatok segíthetnek a vajúdás alatt. Feszítsd meg a medencefenék izmait, mintha abbahagynád a vizelést, és tartsa őket, amíg elszámolsz háromig. Ismételd meg ezt 10-15 alkalommal, naponta háromszor. A jóga is segít abban, hogy megszerezd azt az erőt és rugalmasságot, amelyre a szülés során szükséged lesz. Ha bizonytalan vagy, kérdéseid vannak, a legjobb, ha konzultálsz kezelőorvosoddal vagy egy kismedencei egészségügyi fizikoterapeutával, mielőtt bármilyen gyakorlatot kipróbálsz a terhesség alatt.

4. Ha biztonságos számodra, akkor mozogj vajúdás közben

Ha hónapokat töltöttél hánykolódva az ágyon, akkor tudod, hogy az ágy nem mindig a legkényelmesebb hely a terhesség alatt. Tehát mássz ki a kórházi ágyból a személyzet beleegyezésével, és kövesd tested jelzéseit, hogy jobban érezd magad, amíg vajúdási szakaszban vagy. Sétálhatsz a folyosón, ülhetsz egy edzőlabdára vagy zuhanyozhatsz, hogy enyhítsd a kényelmetlenséget.

A testmozgás és a medencefenék egészségének javítása, a vajúdás közbeni mozgás mellett, a szülés megkönnyítése érdekében a diéta is szerepet játszik. De nehéz lehet elválasztani a mítoszokat a tényektől, amikor a szülés előidézéséről van szó. Az egyik ilyen mítosz az, hogy bizonyos ételek fogyasztása elősegítheti a szülés beindulását, vagy megkönnyítheti azt.

A National Institutes of Health 2019-es tanulmánya 154 nőt követett nyomon, akik közül 77 evett datolyát a terhességük végén, míg a másik fele nem. Azoknál, akik datolyát ettek, lényegesen ritkábban volt szükségük orvosi beavatkozásra a szülés során. Az eredmények alapján a kutatók azt hitték, hogy a datolyaevés megkönnyítheti a szülést és a szülést, de további kutatásra van szükség. Nincs olyan tudományos bizonyíték, amely alátámasztaná az egyéb gyakori otthoni gyógymódokat, mint az ananász, a vörös málnalevél tea vagy a fűszeres ételek fogyasztása a szülés előidézésének módjaként.

Szoptatós ruhák a szülés utáni időszakra

5. Kérj személyes és szakmai támogatást is

Házastársad, élettársad, közeli barátod vagy családtagod valószínűleg a tanácsadód lehet. Rajtad múlik, hogy közöld velük, hogyan szeretnéd, hogy menjenek a dolgok. Ne feledd, ez a te tested, te várod a babát, engedd magad dönteni, kikkel szeretnél konzultálni a témában. Azonban mindenképp legyen egy orvos, szakmai tanácsadó, aki a leglényegibb kérdéseidre szakszerű választ adhat.

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkÍgy enyhítsd a baba fogzás kellemetlenségeit
Következő cikkVajon teherbe eshetsz menstruáció alatt is?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .