Garantált szórakozás mindenkinek a társasjátékok világában

A társasjátékok világa számtalan lehetőséget kínál a barátokkal és a családdal való szórakozásra. Az alábbiakban néhány kiváló társasjátékot mutatunk be, melyek garantáltan feldobják az estét.

1. Catan telepesei – társasjáték

A Catan telepesei egy háromszoros díjjal kitüntetett izgalmas stratégiai játék. Az új kiadás számos újdonságot, és temérdek szépen kidolgozott műanyagfigurát tartogat a játékosok számára. A játék célja Catan szigetén megszerezni az uralmat. Az első telepesek egy ismeretlen sziget partjaihoz érnek. Településeket és utcákat építenek, településeiket városokká fejlesztik. Egyszer téglából bőséges a készlet másszor pedig ércből. Élénk cserekereskedelemmel új lehetőségek nyílnak meg mindenki előtt! Hamarosan szűkössé válik az élet a szigeten, és egy verseny veszi kezdetét a nyersanyagok és a hatalom megszerzéséért.

2. Hasbro Rizikó junior társasjáték

A klasszikus Rizikó játék gyermek verziója. A társas kalózos témában kapható, könnyen tanulható, így a használata ideális akár 5 éves kortól. 30 perc vagy rövidebb a játékidő, így bizonyosan izgalmas lesz a kicsik számára, leköti a figyelmüket.

A játékosok hajójukkal lépdelve igyekszenek begyűjteni az eltemetett kincseket és közben harcolnak a szigetek irányításáért.Természetesen a győztes az lesz, aki a legtöbb zsákmányt képes megszerezni. A játék a kockadobásra épül, bár nem a hagyományos módon. Ebben a verzióban a dobókocka a hajóból lőhető ki. Ismerkedjetek meg a klasszikus stratégiai játékkal, most gyermek kivitelben.

3. Mistakos társasjáték

Harc a székekért! A legtöbb hasonló játék esetében egy nagy rakásból el kell vennünk darabokat, ám a Mistakos esetében ez fordítva működik. Itt az első játékos letesz egy széket a nála lévők közül, a következőnek pedig már úgy kell rátennie a sajátját, hogy az nem érhet az asztalhoz. A játékosok így követik egymást és igyekeznek úgy a kupacra helyezni a saját székünket, hogy ne borítsák fel az ágas-bogas tákolmányt. A játékot két változatban is lehet játszani, így nem kell attól tartanunk, hogy túl hamar unalmassá válna a dolog.

4. Hasbro Tabu társasjáték – A kimondhatatlan jókedv játéka

A Tabu társasjátékkal garantált a jókedv! Egy szót kell kimondatnod a többiekkel úgy, hogy az ahhoz a kártyán felsorolt szavakat Te nem mondhatod ki miközben hevesen magyarázol. Egyszerűnek tűnik a szabály, azonban a tabu szavak használatát nélkülözve nem is lesz olyan könnyű az adott szó körülírása. Gyerekek és felnőttek számára is izgalmas játék, mely próbára teszi a játékosok szókincsét!

5. Hasbro Monopoly társasjáték – Szuper teljes körű bankolás

Válassz bankkártyát, válassz jutalmat! A kártyák lehetővé teszik, hogy a játékosok minden fordulóban jutalmakat kapjanak, például egy teljes kört tesznek a táblán, vagy minden vásárláskor bónuszt kapnak. Húzz a jutalom pakliból, hogy még több bónuszhoz juthass! Vigyázz! Lehet, hogy valaki csal. A többi játékos ellophatja jutalmaidat és ingatlanjaidat. A játékosok már a játék kezdetétől vásárolhatnak ingatlant, fizethetnek bérleti díjat és megalapozhatják szerencséjüket.

6. Castle of Mind társasjáték 

A Castle Of Mind izgalmas kétszemélyes táblás fejlesztő játék, amely – egyedi motorikájának köszönhetően – nem csak roppant szórakoztató, de játék közben fejleszti a gondolkodás számos területét és a figyelmet. A játékban egy piros bábut kell eljuttatni a kastély közepére. A játékosok döntéseitől függ, melyik bábunak mekkora szerepet szánnak, mikor és hol támadnak, hogyan védekeznek, milyen stratégiát alkalmaznak és hogyan váltanak menet közben. Ami különösen izgalmassá teszi az összecsapást, az a játék egyedi mechanikája, amelynek köszönhetően az ütés nem ott történik, ahol a lépés. Így folyamatosan figyelni kell az egész pályára, minden bábura és minden lépésre, hiszen az ellenfél minden lépése hatással lehet a pálya távolabbi pontjaira is.

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkMást bántani nem menő címmel jelent meg az NMHH új kiadványa
Következő cikkBabaételkészítés házilag: 2 friss és egészséges opció

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .