Megakadályozta saját elrablását a 10 éves lány egy egyszerű kérdéssel

FORRÁSGoalcast
Megakadályozta saját elrablását a 10 éves lány egy egyszerű kérdéssel
Megakadályozta saját elrablását a 10 éves lány egy egyszerű kérdéssel

Egy külföldi kislány megakadályozta saját elrablását, 10 éves létére. Dicséretet érdemel a gyors reakcióért és cselekedetért, amelyet akkor tanusított amikor egy idegen megpróbálta behívni őt az autójában.

Maddison Raines és egy barátja egy parkban sétáltak, amikor egy idegen közeledett hozzájuk egy fehér terepjáróval. Miközben eltakarta az arcát, a férfi azt mondta Maddisonnak, hogy bátyja „súlyos balesetet szenvedett”, és szülei küldték őt, hogy vegye fel a kislányt, hogy elvigye őt hozzájuk.

De Maddison egyetlen egyszerű kérdéssel megakadályozta saját elrablását…

Mi a kódszó?

megakadályozta, range rover
pexels

Szerencsére az arizonai család korábban megegyezett abban, hogy legyen egy kódszó, amelyet csak ők ismertek. A kódszó minden esetben a családtagoktól származó információk ellenőrzésére volt használható. Szerencsére Maddisonnak eszébe jutott a családja által kidolgozott terv, és megkérdezte az idegent, mi a család kódszava?

Az idegen nem tudta a választ, azonnal elhajtott, az ötödikes pedig egyenesen hazaszaladt, és elmondta a nagymamának, hogy mi történt.

„Féltem, mert ha beugrottam volna mellé az autóba, nem tudtam, mit csinálna velem.”

Kihirdették az Év Gyerekkönyve-díjasokat

Idegenveszély

Maddison azt mondja, hogy a szülei beszéltek neki az idegenek által okozott lehetséges veszélyekről. Maddison anyja, Brenda James azt akarja, hogy a többi gyerek is tudja, egy családi kódszó kitalálásával biztonságban lehet, és hogy nem minden szembejövő ember jóindulatú.

A gyerekek biztonsága

Brenda azt mondja, túlságosan jól érezte magát azzal, hogy az iskola és a park az utcán van. Vett a lányának egy mobiltelefont, de bele sem mer gondolni, hol lenne Maddisonja, ha nem építették volna be azt az extra védelmi réteget a kódszó használatát a hétköznapokba. Ez ijesztő emlékeztető arra, hogy mennyire fontos megtanítani a gyerekeknek olyan technikákat, amelyek segítenek nekik biztonságban maradni.

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkKihirdették az Év Gyerekkönyve-díjasokat
Következő cikkIfjúsági Asztalitenisz Világfesztivál – 6 nap múlva kezdődik Győrben

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .