Súlyosan beteg kislányért fut 100 kilométert egy szegedi pedagógusnő

Gáll Tímea tavaly december 24-én 50 kilométert futott a Down-szindrómával született és a vérképzőrendszeri megbetegedése miatt csontvelőtranszplantált Hannáért, és nemsokára újra ugyanilyen kihívást teljesít majd érte. A kilométereket meg lehet vásárolni, az adományok a kislány gyógyulását, fejlesztését segítik elő.

2021 júniusában boldogság költözött egy aldebrői család otthonába, megérkezett Hanna. Pár nap után genetikai vizsgálatok sorozata következett, melyek során kiderült, a kislány Down-szindrómával született. Elindultak a fejlesztő terápiák, melyek segítségével ügyesen fejlődött a pici lány. 2023 januárjában azonban az élet újabb kihívás elé állította a családot. Egy kontroll vérvétel eredménye, majd az onko-haematológiai osztályon történő vizsgálatok mielodiszpláziás szindrómát –MDS– igazoltak. Ez a betegség a kóros vagy elégtelen csontvelői működéssel van összefüggésben. 

Hannának idegen donoros csontvelőátültetésre javasoltak, ami rövidebb várakozás után megvalósult. Időközben egy új jövevény ismét bearanyozta a család életét, megszületett a kistestvér.

Hanna mozgásfejlődése elmarad a kortársaitól: csak mászik, járni még nem tud. Jelenleg szigorú higiénés és étrendi feltételek mellett zajlanak mindennapjai. Azonban, ha ismét közösségbe mehet, elindulhatnak a fejlesztések. 

Egy szegedi pedagógusnő, Gáll Tímea – aki egyébként sérült gyerekkel dolgozik – rátalált egy alapítványra, egy segítőkész jótékony futóra és megismerhette Hanna történetét, szüleit. Megérintette a kislány szívszorító sorsa, így a jótékony futásai segítségével törekszik segítő kezet nyújtani. Tímea ultramaratoni távokat, két alkalommal 50 kilométert vállalt Hannáért, amelyek kilométerenkénti egységára 2500 forint. A futások Szegeden, saját szervezés alatt történnek. Az első vállalt futás (2023. december 24.) után a befolyt összeg már közel a fele a kitűzött célnak, azonban a nagylelkű adományozók segítségét továbbra is várja Hanna. Tímea nemsokára – még januárban – újra futócipőt húz a kislányért, hogy ismét teljesítse érte az 50 kilométeres távot.

A pénzösszegből, amelyeket Tímea a jótékonysági futásai során – az adományozók által – teremt elő, fejlesztő terápiákra és a családi fürdőszoba átalakítására fordítja a család.

Tímea kilométereit banki átutalással lehet „örökbe fogadni” a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány adománybankos támogatásai céljából elkülönített számlán:

Számlatulajdonos: Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány

Bankszámlaszám: 

11734138-20016973 ( OTP Bank) 

Közlemény: HANNÁÉRT

Az alapítvány kéri az adományozókat, hogy mindenképp ezt a szöveget írják be közleményként. Erre azért van szükség, hogy be tudják azonosítani a felajánlásokat, a szervezet így látja, hogy Tímea jótékony futására mennyi pénz érkezik.

A kezdeményezésről bővebb információk – köztük a támogatás lehetőségei –  itt olvashatók!

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .