Az Indián lány kincses doboza – Farsangi jelmez

farsangi indián jelmez

Minden gyerek iskolás és óvodás korában a farsang egy fontos momentum. Kinek ezért, kinek azért. Nálunk minden esetre hetekkel előtte már elkezdődik a tervezgetés, az alapanyagok összegyűjtése. Volt idő, amikor sok időt és pénzt áldoztam a jelmezekre és még sem hozta meg a várt hatást, illetve a várt elégedettséget, így már ezt teljesen más alapokra helyeztem, így sokkal stressz mentesebb és sokkal élvezetesebb a készülődés.

Szeretem a gyerekeim kinőtt, ámde szeretett ruhadarabjait félre tenni, mert sok izgalmas dolgot készítettem már belőle. Megmarad, mint emlék és jó alapanyag.

Indián farsang

A nyári kreatív táboraim során az indián tematikába mélyen belemerültem, a gyerekeim is, hiszen végig velem voltak, így a választás az indián lány jelmezre esett. Színes, izgalmas, és dekoratív jelmezt lehet készíteni némi kinőtt póló, cicanaci és egyéb kellékek segítségével. Egész évben érdemes egy kincses ládát beüzemelni, ahova gyűjteni tudjuk a haszontalanná vált, de jól újrahasznosítható tárgyakat. Legyen az kinder figura, szétszakadt nyaklánc, bármi, sose lehet tudni mikor vesszük hasznát. Gyűjtögessünk, hiszen rengeteget spórolhatunk rajt. Nem kell kreatív hobby boltokban vagyonokat költeni mütyűrökre.

indián jelmez farsangra

 

Indián jelmez készítése

A fejdíszhez egy régóta tartogatott műbőrt indián jelmez farsangrahasználtam alapnak, könnyű vele dolgozni.
Ennél a jelmeznél jó, ha van varrógépünk és még használni is tudjuk, de természetesen nélküle is elkészíthető. A kiválogatott kinőtt ruhákat csíkokra vágtam, majd a gondosan fejméretre vágott bőr karikára varrtam őket, rájuk biggyesztettem még egy csomó díszt, fagolyót, textil levelet, bármit, ami tetszik. Itt jön jól a kincses doboz. A nyakdísznél ugyan ezekből az alapanyagokból dolgoztam, egy régi kinőtt ruha nyakát vettem alapul, arra applikáltam rá a többit. A lényeg, hogy engedjük szabadjára a fantáziánkat, sőt, engedjük a gyerekeket is tűzközelbe, hogy beleszólhassanak, esetleg besegíthessenek.

Alkossatok szabadon!

 

Erről a témáról a Kreatív ötletek rovatban olvashatsz többet!

 

Feladatomnak, sőt küldetésemnek tekintem a gyermeki kíváncsiság és a fantáziálás okozta örömök minél hosszabb ideig történő megőrzését, mert a kreativitás a gyermekkorban gyökerezik. Olyan inspiráló környezetet és hátteret kell biztosítani nekik, ahol ezt a fajta ösztönös gondolkodásmódot megőrizhetik és felnőtt korukban kamatoztatni tudják.
Előző cikkA nők egyik mumusa; a hüvelyi folyás
Következő cikkÚjra „divat” lett házasodni?