Fonyó Barbara, öt gyerekes, nagycsaládot irányító anya

Témakörök:  gyermeknevelés, nagycsalád, kreatív ötletek, DIY-ötletek

A szakértő elérhetőségei:
http://momwithfive.com

e-mail: info@momwithfive.com
facebook.com/momwithfive/

Fonyó Barbara vagyok, ötgyerekes édesanya. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán végeztem történelem-egyiptológia szakon, de felsőfokú tanulmányaim után – némi kitérőtől eltekintve – külpolitikai újságíróként dolgoztam a Magyar Távirati Iroda kötelékében. 2002 óta háztartásbeliként, főállású anyaként élem a mindennapjaimat öt gyerek (4 fiú és egy lány) édesanyjaként.

Nagyon nagycsaládos szülőnek lenni különleges életforma: egy olyan állapot, mintha örökös bérletet nyerne az ember a vidámparkba és a horrorok házába egy időben. Öt gyerekkel szüntelen kihívás az élet, folyamatos megújulás, elvek jönnek, elvek mennek és már én sem vagyok ugyanaz, mint négy gyerekkel korábban.

Tizenkét év aktív gyerekszobai szolgálat után úgy döntöttem, hogy rést ütök a pajzson és újra bekapcsolódom a felnőttek világába. Mivel az írás mindig is az életem része volt, ezért magától értetődőnek tűnt, hogy ezen a vonalon próbálok nyitni a világ felé. Így indult a bloggerkedésem az online térben. Egy év útkeresés után született meg a Mom With Five blog, az én kétnyelvű (magyar-angol) felnőtt világom.

A blogom középpontjában (nagy)családi életünk áll, elsősorban a gyereknevelésben átélt sikereimről és kudarcaimról írok a lehető legkendőzetlenebb stílusban, hogy mindenki láthassa: bár gyerekekkel élni nem mindig rózsaszín, habos-babos tündérmese, néha kifejezetten nehéz (sőt, én nem egyszer érzem úgy, bár olyan messzire futhatnék, amennyire csak bírnék), de ennek ellenére minden pillanatáért megéri csinálni, küzdeni, akár erőn felül is teljesíteni szülőként.

Öt gyereket azonban nemcsak szeretni/irányítani/támogatni kell, hanem etetni és szórakoztatni is, amely legalalább akkora kihívás, mint felkészíteni őket a nagybetűs életre. A blogomon ezért egyszerű, kipróbált recepteket és általunk is megvalósított “csináld magad” ötleteket is megosztok az olvasóimmal.

Mom with five

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Ötgyerekes édesanya vagyok. Nagyon nagycsaládos szülőnek lenni különleges életforma: egy olyan állapot, mintha örökös bérletet nyerne az ember a vidámparkba és a horrorok házába egy időben. Öt gyerekkel szüntelen kihívás az élet, folyamatos megújulás, elvek jönnek, elvek mennek és már én sem vagyok ugyanaz, mint négy gyerekkel korábban. A gyereknevelésben átélt sikereimről és kudarcaimról írok a lehető legkendőzetlenebb stílusban, hogy mindenki láthassa: bár gyerekekkel élni nem mindig rózsaszín, habos-babos tündérmese, néha kifejezetten nehéz, de ennek ellenére minden pillanatáért megéri csinálni, küzdeni.
Előző cikkNYEREMÉNYJÁTÉK! – “MÁS, mint a többi” rendezvény
Következő cikkVajon a sztáranyukák hogy csinálják?