Mini Magyarország: a szarvasi makettország

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország nagy népszerűségnek örvend: hazánk egyetlen interaktív makettparkjára tavaly 72 ezer látogató volt kíváncsi. A rendkívüli nézőszám nem véletlen, hiszen az ország legnagyobb arborétumában, gyönyörű környezetben mintegy félszáz makett várja a látogatókat, ideális kulturális programot és szórakozást jelentve családoknak, óvodai csoportoknak és iskolai osztályoknak egyaránt. A park idén tavasszal különleges újdonságokkal bővítette látnivalóit.

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország Európa legújabb makettparkjaként 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként. A hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában lévő makettpark hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be, ahol néhány óra alatt az egész ország bebarangolható.

Magyarország épített csodáinak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható itt: aki még soha nem látta a Kecskeméti Cifrapalotát felülről, a Pécsi Dzsámit vagy a Tatabányai Turult közelről, akinek eddig kimaradt a Fertődi Kastély, nem hallotta még a visszhangot a Tihanyi Apátságnál, nem emlékszik pontosan kiknek a szobrai állnak a Hősök terén, vagy megnézne egy csatajelenetet az egri várban, annak a Mini Magyarország a tökéletes kirándulóhely.

eletkep (11)Az ország egyetlen interaktív makettparkja idén áprilisban számos innovatív újdonsággal gazdagodott. Az épületek és templomok megszólalnak, így például a Jáki templomból gregorián ének hangzik fel, a Szegedi dómból a híres harangjáték szól, a Fertődi Festetich-kastélynál pedig mini Haydn-koncertet vezényelhetünk.

Emblematikus vasútállomások épületeivel bővült a park, és elindultak a mini vonatok is, amelyeket természetesen maguk a látogatók indíthatnak el. Közel 280 méter hosszú sínpályán zakatolnak a mini vonatok alagutakon és hidakon át. Vízre kerültek az új hajó makettek is, köztük például a Földet körbevitorlázó Fa Nándor legendás hajójának, a Szent Jupátnak a kicsinyített mása. A fejlesztések eredményeként a szarvasi Mini Magyarország idén tavasszal már mintegy félszáz makettel várja régi és új látogatóit.

mini_magyarorszag_uj_makettek (9)A helyszín kialakítása teljesen gyermekbarát, már 3 éves kortól érdekes és nagyszerű szórakozást jelent minden korosztály számára. A programok a gyermekek érdeklődéséhez igazítva készülnek, a makettpark mellett a szarvasi arborétum is egész nyáron szervez gyermekprogramokat.

Fontos információk:
Cím: Mini Magyarország makettpark, Szarvasi Arborétum, 5540 Szarvas, I. kk. 9.
Nyitva tartás: minden nap reggel 8.00-tól sötétedésig
Jegyárak: ide kattintva>>  
Honlap, Facebook: www.minimagyarorszag.hu, http://www.facebook.com/MiniMagyarorszagSzarvas
Vendéglátás: büfé, Szeparé kávézó és étterem
Baba-barátság: A helyszín kialakítása gyerekbarát. Babakocsival kényelmesen be lehet jutni a forgóajtó melletti, kimondottan babakocsival érkező családoknak kialakított bejáraton.

Ivánkovics Szonja, fotók: Minimagyarország.hu

***

Szállás -54% kedvezménnyel mindössze 40 percnyire a Mini Magyarország Parktól:

X Games Hotel , Sport és Szabadidő Központ *** – Tiszaug

Aktív pihenés, lazítás, feltöltődés – fürdőzés a Holt-Tiszán, izgalmas sportok, kirándulás, vízi biciklizés, íjászkodás! Egy gyermek 4 évesig ingyenes! 19.900 Ft 42.990 Ft helyett! Részletek>>

 

Szólj hozzá Te is!

Comments are closed.