Őszi kincsek kicsiknek – Csináld magad!

Idén az ősz hirtelen és indulatosan tört ránk. Még élveztük az indián nyár kellemes melengető napsugarait, amikor másnap elővettük a kötött sálat és kabátba burkolóztunk. Még kapaszkodunk a nyárba, de érezzük, hogy itt már nincs visszaút, ez már az igazi ősz. No és, ha már ősz, akkor viszont csapjunk bele, és dekoráljuk a lakást a gyerekekkel együtt!

Ami ilyenkor a kisgyerekes családokban elkerülhetetlen az a gesztenye szedés. Észre sem vesszük és minden táskánk, minden szatyrunk egyszer csak tele lesz a kis gesztenye Gusztikkal, diókkal, és egyéb izgalmas terményekkel és azon kapjuk magunkat, hogy nem tudunk mit kezdeni velük. Bevallom őszintén, én magam is mániákus gyűjtő vagyok. Minden zsebembe jut egy gesztenye, egy dió vagy mogyoró.

festett diók, gesztenyék koszorú formában

Alkossatok együtt!

Az óvodás vagy még annál is kisebb gyerekeknek a gesztenye figura készítés még túl nehéz és túl veszélyes, ezért mi idén festettük őket. Csíkoztuk, pöttyöztük, színeztük izgalmas vidám színekre, hogy ne feledjük a nyár hangulatát. Az én személyes kedvencem most a királykék.

kékre festett diók

Sima temperát használtunk a legkisebbekkel, a nagyobbak már használhatnak akril festéket, így még kültéri ajtódísz is készülhet belőle.

Amikor a terményeket megfestettük, hagyjuk teljesen megszáradni őket. Én addig, hulladék karton dobozból koszorú alakot vágtam ki sniccerrel, egy nagyobb és egy kisebb tányért használtam sablonnak. (ollóval is kivágható, csak úgy kicsit nehezebb), ezután a gyerekek ezt is ki tudják festeni, majd teljes száradás után körbe felragasztjuk úgy, ahogyan a gyerekek mondják. Ezt azért tartom nagyon fontosnak, mert mi felnőttek szeretjük őket úgy irányítani, ahogyan nekünk tetszik, de hagyjuk őket kibontakozni, hagyjuk az ő ízlésüket kiteljesedni. Én ragasztópisztolyt használtam, de a klasszikus Technokol is működik, csak lassabban szárad.

Végül csak egy jó kis helyet kell neki találni a lakásban!

őszi ajtódísz festett gesztenyékből

Szólj hozzá Te is!