Így ne veszítsd el a gyermeked – ékszerek titkos üzenettel

QRJewelKids1.jpg

Ha a gyermek elkallódik a strandon, a bevásárlóközpontban, vagy a játszótéren, megoldást jelenhet Magyarország első QR kódos biztonsági gyermekékszere, a QR Jewel Kids. A becsületes megtaláló az ékszeren lévő QR kódot leolvasva azonnal értesíteni tudja a szülőt.

QR Jewel nyakláncon vagy táskadíszen gyermekünk kedvenc állatfigurái QR kódot hordanak a hasukon. A QR-kód egy kétdimenziós, mobiltelefonnal leolvasható vonalkód. Nevét az angol Quick Response (=gyors válasz) rövidítéséből kapta, ami egyszerre utal a gyors visszafejtési sebességre, és a felhasználó által igényelt gyors reakcióra. A QR-kód rendkívül alkalmas nagyobb mennyiségű adat vagy akár üzenet hordozására. A legtöbb új telefon már rendelkezik saját QR-kód olvasó szoftverrel, amely nagyban megkönnyíti a QR-kódok beolvasását, mentését és különféle felhasználását.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEzt használta ki a QR Jewel megálmodója is. Minden ékszerhez egy biztonságos weboldal tartozik, ahol a szülők feltölthetik gyermekük fotóját, nevét és egy kiemelten fontos információt. Ez lehet a gyermek speciális vércsoportja, ismert allergiája, krónikus betegsége (pl. cukorbetegség) vagy az a módszer, amivel az ijedt gyermek egyszerűen megnyugtatható. Továbbá megadhatják az értesítendő felnőtt nevét, címét és telefonszámát. Így ha a gyermek elkallódik a strandon, a bevásárlóközpontban, vagy a játszótéren, a becsületes megtaláló az ékszeren lévő QR kódot leolvasva azonnal értesíteni tudja a szülőt.

Az ékszer megoldást nyújt a krónikus betegségben, vagy súlyos allergiában szenvedő gyermekek számára is, hiszen ezentúl nem kell a minden személyes adatot tartalmazó orvosi leletet a gyermek táskájában tartani.


 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!