Szuper gyerekprogramokkal búcsúzik a Farsang!

Lassan véget ér a Farsang időszaka, a jobbnál jobb gyerekprogramok azonban még nem értek véget: bálok, jelmezversenyek, koncertek, színdarabok és persze sok-sok ajándék és nyeremény vár a családokra a következő hétvégéken is.

Farsangi Kölyöknap a Nemzeti Színházban

Nagy szeretettel várják a gyerekeket, szüleikkel együtt a Farsang búcsúztató Kölyöknapon, február 14-én, 10-13 óráig a Nemzeti Színházban. A már ismert kézműves foglalkozásokon most farsangi álarcokat lehet készíteni. Ugyancsak az előcsarnokban lesz jelmezpróba, ahol nagy színészek ruháit próbálhatják fel a kicsik, a büfé kínálatában pedig vásárolható farsangi fánk is. A szombathelyi Mesebolt Bábszínház Kormos István: Az égigérő fa című népmese feldolgozását adja elő, aztán Bálint és bandája húzza a talpalávalót, ahol Nagy Gabriella óvodapedagógus tanítja a táncokat kicsiknek és nagyoknak.

Nincs Farsang Maszkabál nélkül!

Farsangi jelmezbál elevenedik meg Gryllus Vilmos műsorában február 13-án, a MOM Kulturális Központban. A nyitány után sorban jönnek és bemutatkoznak a „jelmezbe öltözött” dalok: a varázsló és a banya, az ősember és a bohóc, a kéményseprő, a szerecsen, a páncélos lovag és a hétfejű sárkány. Vilmos talán legvidámabb lemezének, a Maszkabálnak dalait hallgathatják-énekelhetik az egy órás műsorban a gyerekek, és a felnőttek. A műsor után dedikálási lehetőség is lesz.

Farsang a Pagonyban

Farsangi programokkal készül február 13-án a Pagony a Gellért térnél játékbolt is: a medvebáb-készítés, fánkdíszítés és jelmezes-zenés felvonulás mellett Vadadi Adrienn Dani biciklizni tanul c. könyvének zenés-ringatós bemutatójára is sor kerül. Aki beöltözve érkezik, ajándékot kap, de a jelmez nélküli gyerekeknek sem kell szomorkodniuk, hiszen egész délután lehetőség lesz kipróbálni az arcfestést.

Jelmezverseny a Savoya Parkban

Nagyszabású farsangi jelmezverseny lesz február 13-án a Savoya Parkban. A maskarás gyerekeket Lajtai Kati énekesnő, Dombóvári Vanda műsorvezető és Kerekes József színész véleményezi, majd pontozza. A mostani megmérettetésen értékes nyereményekkel – egyéni kategóriában fődíj egy Hauser kerékpár, csoportos kategóriában pedig a győztes csapat nyereménye egy 2,5 órás kikapcsolódás a budapesti Orczy Kalandparkban – távozhatnak a dobogósok. A rendezvényt az Alma együttes fellépése zárja.

Farsangi buli a Kalandpark Játszóházban

A Kalandpark Játszóházba látogatók sem unatkozhatnak február 21-én, hiszen a programok rögtön egy száz szeletes Végvári torta felvágásával kezdődnek. Ezt követően sor kerül a jelmezes felvonulásra, ahol megválasztják a farsang királyát és királynőjét és egyúttal minden jelmezes ajándékot is kap. A nap sztárvendége az X-Faktor győztese, Oláh Gergő lesz, aki koncertet ad az egybegyűlteknek. A farsangi buli a tombolával végződik, ahol több százezer forint értékű nyeremény kerül kisorsolásra.

Nyitóoldal kép: MTI Fotó – Balázs Attila

Szólj hozzá Te is!