
Az őszi szezon nagy kedvence az alma. Amellett, hogy finom és roppant egészséges, kiváló alapanyag a konyhában. Ha unod a hagyományos almás süteményeket, próbáld ki az alábbi finomságokat. Könnyen, gyorsan elkészíthetők, és garantáltan pillanatok alatt elfogynak.
Almás fahéjas muffin
Hozzávalók:
• 10 dkg finomliszt
• 10 dkg rétesliszt
• ½ tk fahéj
• 1 tk szódabikarbóna
• 1 tk sütőpor
• csipet só
• 2 közepes nagyságú alma
• 1,5 dl tejföl
• 1 tojás
• 10 dkg cukor
• 0,6 dl olaj
Mázhoz:
• 1 ek. vaj
• 5 dkg cukor
• ½ tk fahéj
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az almákat megpucoljuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
2. A száraz hozzávalókat (cukor, liszt, rétesliszt, sütőpor, szódapor, só, fahéj, alma) egy tálban összeforgatjuk.
3. Elkeverjük a tojást, a tejföllel és az olajjal, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Csak rövid ideig kell keverni!
4. A formába muffin papírt teszünk vagy kikenjük vajjal. A mélyedéseket 2/3-ig töltjük a masszával. A már előmelegített sütőbe tesszük, és 25 percig sütjük.
5. A mázhoz a vajat megolvasztjuk, feloldjuk benne a cukrot, hozzákeverjük a fahéjat és forrón a muffinokra öntjük.
Isteni lett! Pillanatok alatt elfogyott!
Elkészítési idő: 1/2 óra
Isteni almás pite
Tésztához:
• 25 dkg margarin
• 1 tojás
• 25 dkg finomliszt
• 25 dkg rétesliszt
• 3 dkg élesztő
• 8 dkg cukor
• csipet só
• 1 dl tejföl
Töltelékhez:
• 1,5 kg megtisztított alma
• kevés citromlé
• 12 dkg cukor
• 5 dkg mazsola
• kevés fahéj
• 10 dkg darált háztartási keksz
Elkészítés:
1. Az almát megtisztítjuk, lereszeljük és 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, fahéjat és a mazsolát.
2. A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük, majd a tojás sárgával, cukorral és sóval a lisztes keverékhez adjuk. Fél óráig pihentetjük.
3. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és a tepsi aljára tesszük, rászórjuk a kekszmorzsát, rátesszük a párolt almát. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és az almára tesszük. A tetejét tojásfehérjével megkenjük és késsel megszurkáljuk. 180 C-on 20-25 percig sütjük.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Almás habos vanília krémmel töltve
Piskóta tésztához:
• 2 nagyobb savanykás alma
• 7 tojás
• 7 ek. liszt
• 7 ek. cukor
• 1/2 cs. sütőpor
Krémhez:
• 6 dl tej
• 8 ek. cukor
• 10 dkg margarin
• ízlés szerint porcukor
• 2 cs. vanília puding
• 1 cs. vaníliás cukor
Habhoz:
• 5 dl tejszín
• 2 ek. porcukor
• kevés kakaópor
Elkészítés:
1. A tejszínt hűtőbe tesszük.
2. Az almákat megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy gáz tepsit kibélelünk alufóliával és a szeletelt almát egymás mellé helyezzük.
3. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
4. A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, amit a lerakott almára öntünk és előmelegített sütőben kb.30 percig sütjük.
5. A vanília krémhez a puding port a cukorral és 1 dl tejjel elkeverjük. A maradék tejet megmelegítjük és még forrás előtt állandó keverés mellett hozzá adjuk a pudingos keveréket, és sűrűre főzzük! Félrerakjuk hűlni.
6. A margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral. Kanalanként hozzá keverjük a kihűlt pudingot. Az egészet szép simára keverjük. Megkóstoljuk, ha nem érezzük elég édesnek adunk még hozzá 1-2 ek porcukrot.
7. A tejszínt nagyon kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot.
8. A piskótáról lehúzzuk az alufóliát és az almás felével felfelé egy tálcára tesszük. Rákenjük a vaníliás krémet, majd a tejszín 2/3-át. Az almás habost kockákra vágjuk. A maradék tejszínt habzsákba tesszük és minden kocka sütemény tetejére nyomunk egy rózsát belőle. A tetejére kevés kakaót szórunk.
Igazán mutatós és nagyon finom sütemény!
Elkészítési idő:1 óra 30 perc
Ha még több finomságot próbálnál ki, akkor töltsd le a 120 oldalas süteményes könyvünket, amiben kipróbált receptet találsz: http://www.suticakeshop.hu/suti_cake_sutemenyes_konyv_30
hát ezek tök jó receptek, valamelyiket tuti el fogom készíteni, ha elfogy a sok csoki itthonról. Most bevásároltunk, mert mindent megteszünk, hogy mi nyerjük a hondát 🙂 http://bit.ly/hondat-csokival