A citrom, a savanykás íz a nyarat juttatja eszembe. Habár nem olyan rég még nyár volt, a szeptember elhozta nekünk az ősz fáradt ásításait, amit ködös, álmos reggelek hoznak magukkal. A kültéri színek élénksége megkopik, minden szürkébb, minden elmúlik. De nekem már most hiányzik a nyár pezsdítő ereje. A minap úgy gondoltam felidézem, ezért keresni kezdtem valami finom sütemény receptet és akkor találtam rá erre a csodára egy külföldi oldalon. Viszonylag hamar elkészül, a hozzávalók sem drágák ezért bátran merem ajánlani az elkészítést. Talán titeket is visszarepít az ízvilág a meleg, nyári napok emlékéhez. Lássunk is hozzá! 🙂
– Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. – Zsírozzunk és lisztezzünk ki egy kuglóf sütőformát. – Keverjük el a cukrot a zsírral, amíg könnyű állaga nem lesz. – Egyszerre egy tojást adjunk hozzá, mindig alaposan elkeverve. – Öntsük bele a citrom kivonatát. | – Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, sót és szódabikarbónát. – Íróval felváltva adjuk hozzá fokozatosan a krémes keverékhez. – Minden új adag hozzáadása után alaposan keverjük el. – Tegyük az előkészített kuglóf sütőformába. – Tűpróbáig süssük, 40-45 percen át. |
- A még meleg sütibe szúrjunk lyukakat egy villával, vagy fapálcikával.
- Hagyjuk teljesen lehűlni.
- Addig keverjük össze a máz összetevőit.
- Ha meghűlt a süti, egy fém rácsra fordítsuk ki a sütőformából.
- Amennyiben még meleg, várjuk meg, hogy egészen kihűljön, aztán fedjük be a mázzal a külsejét.
Ugye, nem is volt olyan nehéz? 🙂
Ha megsütöttétek várjuk az elkészült remekművekről a fotókat, a Facebook oldalunkon üzenetben.
*** További recepteket, receptkönyveket ide kattintva találtok ***
A receptet köszönjük a https://www.tasteofhome.com – nak. A recept hivatalosan publikálásra került a Holiday & Celebrations receptkönyvben 2018-ban.