Amerikában láttuk: Playseum

Playseum

Amerikai szakértőnk-tudósítónk, Szilasi Judit, vállalkozási szempontból is nagyon érdekes helyen járt a héten. A Playseum – egy játszóház, amely egyszerre hagyományőrző és újdonságot képviselő – az amerikai gyerekmúzeumok mintáját követi, legalábbis olyan értelemben, hogy itt is sokféle ismeret elsajátítására, sokféle játéktípusra van lehetőség.

Az ötlet egy több gyerekes amerikai édesanya fejéből pattant ki. Amikor megszületett a legkisebb gyermeke, rádöbbent, hogy négy gyerek mellett már nem igazán tud visszamenni dolgozni. Sőt, a gyerekekkel elég nehezen tud olyan helyre menni, ahol ő és a gyermekei is szívesen látottak. Ekkor született az ötlet: a “be with me – playseum”, vagyis a “legyél velem – játszózeum”, ahol szülő és gyermeke ki tud kapcsolódni, tagság befizetése és drága díjak nélkül, együtt töltve az időt. (Amerikában hatalmas ipar épül a gyerekek szórakoztatására, gyermekfitness, zenés, kreatív foglalkozások, azonban a legtöbb mindig tagsági alapon működik, egyszeri alapdíjjal, amely csak a tagság, és ezen felül havi díjjal, vagy egyszerre több foglalkozás megvételével, ami bizony nem olcsó, főleg több gyermekkel.) Így született meg 2009-ben a bethesdai Playseum.

Egy viszonylag nagy területű, alagsori helységben kezdődött a kaland, miután a kislányomra és jómagamra is befizettem a hat dollárt, amiért egész nap ott lehettünk. (Persze a tulajdonos nagyon jól tudja, hogy kb. három óra alatt betelik a gyerek a hely érdekességével.) A recepciós hölgy, tekintettel a sok lépcsőre, a babakocsis anyukáknak természetesen mindig segít lehurcolkodni, és a babakocsi helyét megtalálni az előtérben. A kabátokat és a táskákat fogasokra és dobozokba lehetett elhelyezni, és ami nagyon tetszett – mert sok helyen nem engedik az ételbevitelt -, a tízórait is be lehetett vinni, és az arra alkalmas helyen elfogyasztani. Ahogy beljebb kerültünk, láttam, hogy kis helységek vannak kialakítva, minden helységben más téma, más jellegű játék várja a kicsiket. Alapvetően úgy óvodáskortól kisiskolás korig érdemes a Playseumba ellátogatni, ennek a korosztálynak az igényeire van berendezkedve.

A cikk folytatását és a képgalériát a MiNők portálon találod>>

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkFelfüggesztett fogházbüntetést kért az ügyész Geréb Ágnesnek
Következő cikkMiért nem sírnak az afrikai babák?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..