Anyadumcsi – Szilveszter, ahogy mi látjuk

Babafalva szilveszter

ANYADUMCSI
Közelebb hoz minket hozzátok és titeket hozzánk.
Mi is édesanyák vagyunk, ugyanazokkal az élethelyzetekkel kerülünk szembe,
mint Te. Most beengedünk a legbelsőbb személyes gondolatainkba,
kinyitjuk előtted otthonunk ajtaját és megosztunk veled mindent,
ami egy mai anyát foglalkoztathat.

TARTS VELÜNK HÉTRŐL HÉTRE!

 

Anyadumcsi - anyák egymás közt

Ti, hogyan búcsúztatjátok a 2016-s évet? Mi elmeséljük Neked, hogy mi, a szerkesztőség magja, miként ünnepeljük az év utolsó napját. Megsúgom, rendkívül különböző módon, miközben mind édesanyák vagyunk.

1A főszerkesztő

Amióta emlék képeim vannak a múltból, az dereng nekem, hogy a szilveszter egy igazán nagy, vicces, zenés mulatság. Valami hasonló, mint amilyeneket az olasz filmekben látunk. Valahol vidéken, egy nagy házban, sok felnőtt, még több gyerek, terített asztal mellett, nagy beszélgetések között tölt két-három napot és ahol mindig történik valami. A gyerekek a hóban szánkóznak és persze valaki leesik a sikló fasámliról, vagy éppen – a cumiról való leszokás ürügyén – két kisgyerek a fák közé messze dobja a cumiját vagy egy igazi bújócska közben a kaktuszból kiálló tüskék fúródnak az ötéves fejébe…. Ilyen emlékekkel, hogyan is ülhetnénk otthon? Sehogy! Megyünk így mi is mindig egy nagy csapattal, fél évessel és tizenévessel egyaránt és társasozunk, vetélkedőket szervezünk és amikor van hó, nagyokat hócsatázunk!

2A szerkesztő

Mióta szülők lettünk, az össznépi szilveszteri bulizásokat már nem igazán érezzük a férjemmel. Amíg egészen kicsik voltak a gyerkőcök, nem akartunk nélkülük lenni – tudtuk, hogy felébrednének a tűzijátékra -, és bevallom, nem is vágytunk a szórakozóhelyek nagy nyüzsgésére. Örültünk annak, hogy együtt lehetünk, filmezhetünk, éjfélkor koccinthatunk egymással. Az ablakból – rendszerint karunkban a kis csöppekkel – néztük a szomszédok által fellőtt rakéták csodás fényeit, éjjel pedig mind, egy ágyban aludtunk el.

Ám, idén másként alakult a program. Egy kedves barátunk, épp ezen a különleges napon tartja az esküvőjét, amire mi is hivatalosak vagyunk. Így felborítva az elmúlt 5 év hagyományát, idén a gyerekek a nagymamánál lesznek, mi pedig kimozdulunk. Vettem csinos – félig esküvős, félig szilveszteri buliba megfelelő – ruhát, nézegetem a DIY konty- és smink tippeket, kicsit úgy érzem magam, mint egy első bálozó. Kíváncsi vagyok, milyen lesz, ahogy egy esküvői mulatság átváltozik óév búcsúztató fergeteges bulivá. Szóval anya és apa szilveszterezni fog, igazi, felnőtt módjára.

3A webszerkesztő

A Szilvesztert évek óta barátainkkal töltjük. Nekik is, nekünk is van 4-4 szinte egyidős gyermekünk. Két-három éjszakát együtt töltünk náluk. Sokat játszunk, jókat eszegetünk – a tejfölös lencsesalátát minden évben én viszem – beszélgetünk. Elsején együtt elmegyünk az újévi misére és csupa lazaságban és vidámságban töltjük együtt az időt.

4És Te?

Légy Te a negyedik,

aki leül velünk egy virtuális asztalhoz és megosztja az épp aktuális témával kapcsolatos gondolatait.
Írj nekünk a szerkesztoseg@babafalva.hu e-mail címre,
és mondd el a véleményedet!

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikk10 újévi fogadalom, anyáknak!
Következő cikkA fogadalom valódi (h)arca

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..