Az élet kezdete – kiállítás képekben

eletkezd180x180-80x80.jpg

A Születés Ünnepe programsorozat részeként mutatták be a múlt héten Az élet mágikus kezdete című kiállítást. A tárlaton – melynek a Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központ és Családok Átmeneti Otthona ad helyet – Szőcs Zsuzsa grafikus és Szűcs Borka munkái láthatók, melyek témája az anyaméh, a gyermekáldás és a születés.

A kiállítást Horváthné Kecskés Diána intézményvezető nyitotta meg, aki kihangsúlyozta a Lélek Éled Kör (LÉK) működésének fontosságát. Ez a szervezet is támogatja a szülő nőt és a gyermeket. Az intézményvezető hangsúlyozta, hogy a LÉK nem egy hagyományos baba-mama klub, tagjait erős szellemiség tartja össze.


Ezt az alkalmat ragadta meg a Veszprémi Babahordozó Klub, hogy megköszönje a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórháznak, dr. Rácz Jenő igazgatónak, hogy elfogadták babahordozó ajándékaikat. Így a veszprémi kórház is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amely az örökbefogadásra váró babák első napjait teszi jobbá, hiszen a kisbabák megérezhetik az „anyai” test közelségét.

A megnyitón Búzás Csaba előadóművész és Dominek Anna színművésznő gondoskodtak a jó hangulatról. Ezután különleges és egyedülálló kerekasztal-beszélgetésre került sor a Semmelweis Mozgalom anya- és bababarát szülészeti ellátás meghonosításának és folyamatos fejlesztésének témájáról. A beszélgetésen részt vett Csomóné Lindmayer Katalin, a Semmelweis Mozgalom kuratóriumi elnöke, Ékes Ilona országgyűlési képviselő, a Nemzetközi Anya- és Bababarát kezdeményezés magyarországi képviselője, dr. Rácz Jenő kórházigazgató, prof. Dr. Rákóczi István szülést-nőgyógyász, a Fővárosi Szt. Imre Kórház Intézetvezető főorvos-helyettese, Nyulas Jolán, a Fővárosi Szt. Imre Kórház vezető szülésznője, valamint a veszprémi kórház szülész-nőgyógyász főorvosai, szülésznői.

A beszélgetésen elhangzott, hogy a veszprémi kórház is igyekszik anya- és bababarát környezetet teremteni, ezzel is segítve a születés csodáját.

Forrás, vehir.hu, Szerző: Janni Anikó, Fotós: Kovács Bálint

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..