Babanapló helyett rajznapló

Újszülött szűrővizsgálatok
hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

Míg a legtöbb szülő fényképet, videót készít gyerekei cseperedéséről, egy brit anya csaknem minden este lerajzolja aznapi legfontosabb vagy legmulatságosabb történésüket.

A 38 éves Angie Stevens két éve kezdte rajznaplóját, nem sokkal harmadik gyermeke születése után. A két nagyobb 9 és 4 éves, mindketten lányok, míg a harmadszülött fiú. Anyjuk gyakorlott és tanult rajzoló, mivel illusztrátor iskolát végzett, így aztán nem holmi szemetgyötrő, neonaiv művek születnek keze által, hanem művészi színvonalúak. Az első rajzokkal csecsemő fiát örökítette meg, azután bevonta a lányokat is “látókörébe”, idővel pedig elkezdett felbukkanni rajzain a család macskája, kutyája és négy csirkéje.

A művek zömmel vidám eseményekről tanúskodnak, humorral “színezettek”, az anya világhálós naplójában közzé is teszi őket. Átlagosan húsz perc alatt készül el egy nap rajzkrónikájával. Azután kezd hozzá, hogy gyerekei nyugovóra tértek. Reggel a csemeték izgatottan sietnek le szobáikból a nappaliba, hogy megnézzék, mit művelt anyjuk.

“Szeretetteli krónikák ezek a rajzok, és sokkal jobbak, mint a fotók, mert a saját érzelmeimet is beléjük tudom adni. Igyekszem egyszerűre venni a képet; ha sokszavas magyarázatra szorul, akkor úgy érzem, elrontottam” – idézte a minden eseményre “képes” anyát a The Daily Telegraph című brit lap.

Infinety hirdetés

MTI

fotó: sxc.hu

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.