Családbarát és bababarát strandok Budapesten

budapesti-strandok.jpg

A nyári kánikulában jól esik felfrissülni egy strandon. Kisgyerekkel nem könnyű a nyári forróságban egy-egy napra vízpart mellé utazni, ezért összeszedtük, milyen lehetőségeik vannak a fővárosi családoknak, ha strandolásra vágynak.

Csillaghegyi Strand:

A strand parkosított területen fekszik, ezért kiválóan alkalmas napozásra, pihenésre, de az izgő-mozgó vagy éppen babakocsiban alvó kicsivel kellemes sétára is. A gyerekmedence 113 m2 alapterületű pancsoló medence, vízmélysége 25-60 cm közötti. 2014 nyarától csúszda is van benne, amely változatossá teszi a pancsolást. A fás területek biztonságos árnyékot biztosítanak a gyermekek és a szülők pihenéséhez. A strandon focipálya és szabadtéri fitness gépek használatára is van lehetőség, itt elfoglalhatják magukat a nagyobb gyerekek az apukákkal.

Palatinus Strandfürdő:

A Palatinus strandfürdő medencéit 2002-ben átépítették és vízforgató berendezésekkel látták el. A nagy medencét három részre osztották úszó, élmény és strandmedencére úgy, hogy az egybefüggő vízfelület hatását megőrizték. Az élménymedencébe sodrófolyosót, buzgárt, vízsugármasszázst, nyakzuhanyt és látvány szökőkutakat építettek. A strandon 2013-ban felújították a termálmedencét és új óriáscsúszdákat építettek. Multimédiás csúszda is várja a fürdőzőket, így csúszás közben zenét hallgathatunk és fényjátékban gyönyörködhetünk. A felnőtteknek szánt óriáscsúszdákat a 120 cm vállmagasság fölötti gyerekek is használhatják, de van egy kisebb, árnyékolóval és csúszdával ellátott gyerekmedence is.

budapesti-strandok

Paskál Strand:

A zuglói Paskál Strand Budapest legfiatalabb standfürdője, vízszűrő-forgatóberendezéssel és csúszdával felszerelt gyermek- és úszómedencéje a kulturált, sportpályákkal is rendelkező, parkosított környezet kellemes pihenést biztosít. Játszótér is várja a gyerekeket.

Pünkösdfürdői strand:

A terebélyes fákkal borított zöld terület pihenést, felüdülést nyújt a vendégek számára, a legnagyobb kánikulában is lehet árnyas helyet találni a gyerekekkel. A strand felújítása 2002-2003-ban történt, minden medencét vízforgató berendezéssel láttak el. Élménymedence, csúszdás gyermekmedence áll a családok rendelkezésére, a strandon szabadtéri fittness gépek is találhatók.

Római strand:

A vizesblokkok és öltözők felújítása mellett új óriáscsúszdákat is építettek, amelyeket a 120 cm vállmagasságnál nagyobb gyerekek használhatnak, de a gyermekmedencében is van csúszda, és a kisebbeket egy vadonatúj játszótér is várja. A sportolni vágyók kültéri fitness gépeket használhatnak. A kisgyermekek védelme érdekében a gyerekmedencét, ahogy a többi strandon is, részleges árnyékolóval látták el.

budapesti-strand-árnyékoló

Dagály Termál- és Strandfürdő:

A Duna partján lévő fürdőben tíz különböző formájú és hőmérsékletű medence található kellemes, festői környezetben. 2000-ben a strand területén található 2 nagy méretű termál ülőmedencét átépítették, azok jelenleg gyermek-, termál-, ülő-, élmény- és oktatómedencékként üzemelnek. Az élménymedence számos szolgáltatást – pl. sodrófolyosó, pezsgőágy,  nyakzuhanyok, buzgárok, tocsogós napozók – nyújt a fürdeni vágyóknak. 2002 nyarán megújult a gombamedence és a vese alakú medence, melyeket a tengerpart zúgását utánzó egyedi koncentrikus hullámokat keltő hullámgépekkel láttak el. A strandon csúszdával és árnyékolóval ellátott gyerekmedence és játszótér is szolgálja a legkisebbek kényelmét.

Kedvezmények:

Minden strandon van gyerek- és több típusú családi jegy (2 felnőtt – 2 gyerek, 1 felnőtt – 2 gyerek), két strandon, a Csillaghegyin és a Paskálon pedig egységes, kedvezményes 900 Ft-os jegyárat vezettek be, amely hétköznap és hétvégén is mindenki számára elérhető.

A kitűnő bizonyítványt szerző, általános iskolai tanulóknak idén is ingyenes strandbelépővel kedveskednek a fürdők, melyet a gyerekek a bizonyítvány mellé kapnak meg a tanévzáró ünnepségeken. A korábbi programok sikerének köszönhetően idén az akciót az összes, budapesti kerületre kiterjesztették a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, valamint a Csepeli Városgazda Zrt. bevonásával.

A gyerekeknek szerencsére nem kell megvárni a tanév végét. Gyereknap alkalmából a május 25-én nyitó Római Strandfürdő minden 14 év alatti gyerek részére ingyenes belépést biztosít. A medencék mellett, a tavaly felújított csúszdarendszer és játszótér remek kikapcsolódást biztosít az egész család számára.

budapesti-strand-játszótér

Rendezvények:

A Csillaghegyi Strandon pedig játékos programok, kreatív foglalkoztatások, főzőverseny várja a családokat és az ünnepelteket gyereknap alkalmából. Ezen a rendezvényen kerül sor a korábban, a III. kerületi általános iskolások körében meghirdetett padfestő pályázat eredményhirdetésére és a padok festésére is, amely a Trilak támogatásával valósul meg.

A nyár folyamán számos családi program is várja az érdeklődőket, így július 12-26. között a Dagály Strandon, a Minimax Gyerekstrand keretén belül nemcsak Pici Cicával és Maci Kutyával találkozhatnak a gyerekek, hanem számos játékot próbálhatnak ki, elsősorban a vízhez és a foci vébéhez kapcsolódva.

A tavaly megkezdett együttműködés folytatásaként, a hétvégi strand élményeket június közepétől a Gilda Max fitness hálózat edzői ingyenes vízi aerobikkal és könnyed, de annál szórakoztatóbb vízi gyakorlatokkal színesítik majd a Palatinus, Dagály és Római strandokon.

A Sunshine Családi Fesztivál szabadidős, sport, zenei, edukációs programok, valamint egészségmegőrző szolgáltatások egész sorát kínálja a július 18-20-i hétvégén az egész családnak a Palatinus Strandon.

Bródi Emília

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Bródi Emília - Babafalva.hu. Édesanya vagyok jómagam is, évek óta „szörfözök” az interneten és több fórumon találkoztam a gyermekvállaláshoz kapcsolható pénzbeli ellátás, munkába visszatérés, vállalkozás indítása kérdésekkel, nem egyszer a kismama, édesanya helyzetére nem alkalmazható válaszokkal. Innen jött az ötlet, létrehozok egy honlapot, amely a kismamák, anyák által felvetett problémákra, információigényekre épít, segítve ezzel nőtársaimat, közvetve a családok életét, anyagi helyzetét befolyásoló ismeretek, megoldások megosztásával. A versenyszférában több éves munkatapasztalat van mögöttem foglalkoztatással (munkaügy), bérszámfejtéssel, családtámogatási és társadalombiztosítási kifizetőhely működtetésével, vállalati pénzügyekkel kapcsolatos területen, középvezetőként. Évekig foglalkoztam tervezéssel, elemzéssel, üzleti jelentés készítéssel, de a könyvelés is szakterületem. Az érintett vállalkozási formák részvénytársaság, korlátolt felelősségű társaság, egyéni vállalkozás.
Előző cikkVecsésen újra mesefesztivált rendeznek
Következő cikkALMA – egy különleges születés előtti mese