Vecsésen újra mesefesztivált rendeznek

Mazsola, Frakk, Kukori és Kotkoda, Futrinka utca. Bálint Ágnes meséit évtizedek óta mindenki ismeri. Az írónő ötletéhez fűződik a TV Maci, a Kuckó, a Szeleburdi család, és a Magyar Népmesék első csokorba gyűjtése is. 2014. május 31-én, szombaton és június 1-jén, vasárnap immáron második alkalommal rendezik meg Vecsésen a Bálint Ágnes Mesefesztivált, ahol a város főtere mesebeli világgá változik, s mindenki maga mögött hagyhatja a valóságot.

Az idősebbek újraélhetik gyermekkorukat, a fiatalokat pedig Levente Péter, Gryllus Vilmos, a Zabszalma együttes és még sok más program várja.

vecses_mesefesztA II. Bálint Ágnes Mesefesztivál díszvendégei idén Csukás István mesefigurái lesznek. „Életre kel” ezen a hétvégén Süsü, a sárkány, akinek nem csupán a bábfilmben, de a vecsési mesefesztiválon is Bodrogi Gyula kölcsönzi majd a hangját. A mesék utcájában lesz pecázás a Nagy Ho-ho-ho horgásszal, csokievő verseny Gombóc Artúrral, fagylaltozás Bagamérivel, királylány mentőakció, mesés várjátékok és népi játszótér. …És amíg a gyermekek élvezik az interaktív játékokat, addig a szülők ellátogathatnak az „APUKA MEGŐRZŐ”-be, valamint az „ANYA TANYÁ”-ra, ahol őket is varázslatos élmények várják…

A Mesefesztivál idején az egyéves születésnapját ünneplő Bálint Ágnes Kulturális Központban lesz Kulisszajárás, Csukás István meséinek vetítése az MTVA Zrt és az m2 jóvoltából; továbbá Böde Péter „Vándor Meseíró” kalauzol el a természetbarát mesék birodalmába.

Az érdeklődők a Mesevonaton elutazhatnak Bálint Ágnes írónő egykori lakhelyére. A Bálint Ágnes Emlékházban a gyermekek és szüleik a kincskeresés mellett megtekinthetik a Vízipók, valamint a Futrinka című színdarabot, és bepillantást nyerhetnek az írónő mesés fantáziavilágát tükröző szobáiba.

A rendezvény minden programja ingyenes!

vecseshirek.hu

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..