Két és félszer többet költ védőoltásokra az EU

A 2014 és 2020 közötti időszakban az Európai Unió éves szinten átlagosan 25 millió euró (mintegy 7,6 milliárd forint) támogatást fog nyújtani védőoltások kutatásához és oltási programokhoz – jelentette be kedden José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke. Brüsszel eddig éves szinten körülbelül 10 millió eurót fordított erre a célra.

ID-100228287A támogatást a Globális Oltóanyag és Oltási Szövetség (GAVI) elnevezésű civilszervezeten keresztül igyekszik majd Brüsszel eljuttatni oda, ahol arra szükség van.

“Szörnyűséges és elfogadhatatlan, hogy még mindig évente körülbelül másfél millió gyerek hal bele olyan betegségekbe, amelyeket egy egyszerű védőoltással meg lehetne előzni” – jelentette ki a “Közös befektetés az egészséges jövőbe” elnevezésű rendezvényen Barroso.

A nemzetközi segítség tette lehetővé, hogy az évezred eleje óta mintegy félmilliárd gyermek kaphasson védőoltást. A bizottság becslése szerint enélkül hatmillióan közülük meghaltak volna, vagyis az oltási programok nemzetközi támogatása ennyi életet mentett meg az elmúlt években.

MTI

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkGYES-en lévőknek ideális pénzkereseti lehetőséget jelenthet az új online kereskedelmi rendszer
Következő cikkVecsésen újra mesefesztivált rendeznek

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..