Csecsemő ultrahang-vizsgálat. Mikor és miért?

csecsemő ultrahang vizsgálat

Minden szülő számára ismeretes a gyermekük méhen belül történő növekedésének ellenőrzése, a várandósság alatt végezendő különböző szűrővizsgálatok fontossága. Csecsemőkorban is vannak olyan szűrővizsgálatok, amelyeket fontos elvégeztetni. Ezek közül is az egyik legfontosabb, az újszülöttkori ultrahang-vizsgálat.

Vannak olyan betegségek, fejlődési eltérések, amelyek a magzati életben még nem mutatkoznak, kialakulásuk, illetve azonosításuk a gyermek megszületése után lehetséges. A Magzati Diagnosztikai Központ által biztosított korszerű szűrővizsgálatnak köszönhetően azonban az esetlegesen feltárt eltérések és rendellenességek idejekorán, már a tünetek megjelenése előtt kezelhetővé válnak.

A csípő, hasi és koponya ultrahang-vizsgálatból álló komplett szűrés kimutatja a szervek veleszületett rendellenességét, fejlődési elmaradását, az esetleges fertőzések szövődményeit, valamint a szüléssel kapcsolatba hozható, illetve az azt követő időszakban kialakuló eltéréseket, sérüléseket, vérzéseket.

A Magzati Diagnosztikai Központunkban, gyermekradiológus szakorvos által végzett szűrővizsgálat elvégzését minden újszülött számára javasoljuk, mert számos fontos információval szolgáltathatnak a gyermekorvos számára. A kb. 20 perces, fájdalommentes szűrés legoptimálisabb időpontja az újszülött 6-8 hetes kora, de a vizsgálat elvégezhető a baba fél éves koráig.

forrás: www.terhesseg.hu

Erről a témáról a Baba fejlődése rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMeghirdették Az év gyógyszerésze pályázatot
Következő cikkA sikeres szoptatás 7 alapelve

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..