Diétáznom kell? – tiniknek a fogyásról

FORRÁSKidsHealth
Diétáznom kell? - tiniknek a fogyásról
Diétáznom kell? - tiniknek a fogyásról

Már tinédzser korodban is megfordulhat a fejedben a kérdés: diétáznom kell vajon? Különösen akkor esik eme gondolatkör megjelenése, ha erre a környezetünk is erős hatással bír.

Vannak, akik azt mondják, fogytam, mások azt mondják, jól nézek ki, ahogy vagyok. De a legjobb barátom mindig a nagy csípőjéről beszél, és ő ráadásul kisebb méretű, mint én! Mit tegyek? – vázolódhat fel a nagy kérdés.

A barátok, a család, és még a társadalom is befolyásolhatja, ahogy látjuk a testünket, így sok embert foglalkoztat a súlya. De nincs szüksége minden tizenévesnek diétára, akivel azt érezteti a környezete, hogy fogynia kellene. Valójában a súlyra és a fogyókúrára való állandó összpontosítás olyan étkezési zavarokhoz vezethet, mint az anorexia és a bulimia. Ezeket pedig nagyon érdemes elkerülni, minden eszközünkkel.

Családi veszekedés, mit tegyek gyerekként? | Babafalva.hu

Vajon diétáznom kell?

Fitness, Megerősítése, Feladatok, Sport, Egészség, diétáznom kell
pixabay

A legjobb dolog, ha kérdésed van a fogyókúrával kapcsolatban, az a szakember segítsége. Amennyiben megteheted, fordulj orvoshoz. Ő segíthet meghatározni, mi az egészséges súly a számodra. Szükség esetén orvosod dietetikushoz fordulhat, aki megtervezheti a megfelelő egészséges étkezést a mindennapjaidhoz, mellyel nem kell koplalnod sem és normál súlyt érhetsz el.

Otthoni edzés 1 helyen | Pepita.hu

Orvos nélkül is hozhatsz olyan döntést, hogy egészséges étkezésre váltasz. Azonban ehhez is érdemes lehet szakember segítségét kérni. Egészséges ételekkel helyettesíteni a nem annyira egészséges ételeket, mindenképp pozitív változást hoz majd az életedben.

Mindezek mellé pedig a rendszeres testmozgás is különösen kiváló módszer ahhoz, hogy támogasd a szervezeted és a fizikális, mentális jóléted. Ezzel a külsőd is változhat és ami ennél is lényegibb, a lelked is ápolhatod vele.

Jógamatrac & Tornaszőnyeg vásárlás: árak, képek infók | Pepita.hu

Tartósan csak így lehetséges változást elérni. Teljes életmódváltással, szakember segítségével, egészséges étkezéssel és rendszeres mozgással. Ne feledd… soha ne félj segítséget kérni! Az orvosok arra tettél fel az életüket, hogy segítsenek az embereken. Nincs semmi szégyellni való dolog azon, ha úgy döntesz, vizsgálatra mész vagy csak egy általános elbeszélgetésre. Mert tanácsot kérni. Merj önmagad lenni. Merj szakemberhez fordulni. Attól leszel igazán menő! 🙂

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkÚgy kötődik kutya a gazdához, mint gyerek az anyjához
Következő cikkA legszebb őszi idézetek

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .