Elindult a szavazás az idei Lélekpillangó Életműdíj jelöltjeire

A Lélekpillangó mozgalom célja, hogy olyan szellemi fáklyahordozókra, példaértékű életet élt személyekre hívja fel a figyelmet, akik sokat tettek azért, hogy boldogabbak legyenek az emberek. Közülük évente egy, a közönségszavazás alapján kapja meg az Életműdíjat. A szavazás ismét elkezdődött, az idei jelöltek: Biegelbauer Pál, Hofi Géza és Janikovszky Éva.

A Lélekpillangó boldogságmozgalom négy éve indult azzal a céllal, hogy minél több embernek segítsen megtalálni belső értékeit, felismerni a körülöttünk lévő boldogító minőséget. A Program indulásától fantasztikus sikert mutat, egyre nagyobb az érdeklődés a Program, annak személyiségfejlesztő részei, boldogságmeséje és jótékonysági része iránt. Az embereknek szemmel láthatóan napjaink rohanó, elhidegülő világában egyre nagyobb szüksége van olyan szellemi segítségre, olyan személyiségfejlesztő elemekre, amelyek az általános hangulatukat, boldogságérzetüket javítja vagy éppen a mindennapi érvényesülést segíti.

lelekpillango_dijA Lélekpillangó célja az is, hogy olyan szellemi fáklyahordozókra, példaértékű életet élt személyekre hívja fel a figyelmet, akik sokat tettek azért, hogy boldogabbak legyenek az emberek, a témában kiemelkedő gondolkodók, alkotók szellemi örökségének megőrzését segítse. Közülük évente egy, a közönségszavazás alapján kapja meg az Életműdíjat. A díj a közösségi vásárlásokból a Lélekpillangó közösség trénerei és alapítói által felajánlott pénzösszeg, valamint a nemzetközi hírű szobrászművész, Gáll Gregor Lélekpillangó című, márványtalapzaton álló bronzszobra.

A díjra minden évben a közösség ajánlásai alapján választják ki a jelölteket és a díjazottat. A korábbi években Dr. Popper Péter, Szepes Mária és Szabó Magda kaptak Lélekpillangó Életműdíjat. Popper Péter filmanyagának digitalizálása, Szepes Mária emlékszobájának kutatható és látogatható szintű felújítása, valamint Szabó Magda alapítványának tehetséggondozó programja valósulhatott meg a támogatásból.

Az idei jelöltek

Szokássá vált, hogy egy-egy arc a korábbi jelöltek közül újra visszanéz ránk, így idén Biegelbauer Pálra újra szavazhatunk, a cél változatlan, segítségnyújtás az író fiókban heverő könyveinek kiadásához.

A közönség ajánlása alapján Hofi Géza, a nemzet talán legnagyobb nevettetője a második jelölt. A díjjal járó összeg az Ódry színészotthont támogatja, ha ő kapja a legtöbb szavazatot.

jeloltek

A Lélekpillangó boldogságmozgalom örömmel jelenti be a Mosolyrend lovagját, Janikovszky Évát is a jelöltek között. Ha a kedvelt írónő kapja majd a szavazatok többségét, úgy alapítványa az olvasás hatékony elsajátításáért folytat mozgalmat.

Az üzenet és a mese is fontos

„Nem csak személyekre szavazunk” – mondja Gáll Gregor szobrászművész – „hanem ügyekre. Olyan fontos célokra, amelyek a jelölteknek fontosak voltak, s talán köztünk is sokan vannak, akiknek ugyanezek a célok számítanak. Hiszen személyükben mindhárman olyan teljes életművet alkottak és olyan kedveltek, hogy nem szabad és nem kell köztük választani. Amikor voksolunk, valójában magunkra, a nekünk fontos ügyre, üzenetre, célra szavazunk. Hiszen mindhárman értünk, az élő, jóra törekvő emberekért alkottak.”

A Lélekpillangó mozgalom másik fő érdekessége, hogy itt jelenik meg – karácsonytól húsvétig – minden nap hazánk talán legolvasottabb meséje. (Jelenleg tízezernél is többen követik a Lélekpillangóról szóló történetet. A korábbi évek alatt összesen közelítőleg ötvenezren találkoztak vele!) Az immár negyedik évadába lépett, felnőtteknek szóló mesefolyamot azonban már nem egyedül korábbi szerző, Gáspár Katalin írta, hanem egy íróközösség, Katalin vezetésével.

A jelöltekre szavazni a www.lelekpillango.hu oldalon lehet 2015 húsvét hétfőig. 

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkTudtad, hogy a nassolás lehet egészséges is?
Következő cikk5 szuper tipp az újévi fogyáshoz

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..