Félmillió forintot adott át a fővajda a szolnoki kórháznak

Az újszülöttek sárgaságát kezelő speciális berendezést vásárol a Hetényi Géza Kórház abból a félmilliós adományból, amelyet az országos cigány fővajda a Vajdák a Romákért Alapítvány képviseletében személyesen adott át kedden az intézmény főigazgatójának.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Újszászon élő Kállai Csaba cigány fővajda az adományozás előzményeiről szólva az eseményen elmondta: július 27-én rendezték Budapesten a III. Nemzetközi Cigányvajda Találkozót, ahol a megjelentek egy részétől ékszereket kapott ajándékba. Ezek értékesítéséből összesen mintegy másfél millió forint gyűlt össze, mely „a népe között szétosztva kevésnek bizonyulna, ám a kórházakban életet menthet” – fogalmazott. Ezért a Vajdák a Romákért Alapítvány az összegből a közelmúltban 1 millió forinttal támogatta a Heim Pál Gyermekkórházat. A szolnoki Hetényi Géza Kórháznak pedig félmillió forintot hozott ajándékba a szervezet képviseletében – tette hozzá, jelezve, hogy az intézmény a jövőben is számíthat hasonló segítségre.

Bene Ildikó főigazgató az MTI kérdésére válaszolva elmondta, a pénzből némi kiegészítéssel a kórház alapítványa egy körülbelül 800 ezer forint értékű mobil kékfény lámpát vásárol. A korszerű berendezés a sárgaságban szenvedő újszülöttek gyógyítását szolgálja.

MTI

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkSzupertermékenység okozhatja az ismétlődő vetélést
Következő cikkTöbb mint tízezer játszótér lehet veszélyes

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!