Fényfogó tavasz tündér – DIY

DIY, tavaszi dekoráció
hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

Végre kitavaszodott, végre kimehetünk a természetbe, érezhetjük a föld illatát, a virágok pompáznak, a rügyek kipattantak. Ne szalasszuk el ezt az élményt semmiképpen sem, hiszen a gyerekek ilyenkor gyűjthetnek sok-sok tapasztalatot. A húsvét jó ok, hiszen ilyenkor ismét előtérbe kerül a lakás dekorálása, a közös élmények szerzése.

Lakásdekorálás – DIY

Gyűjtsetek össze leveleket, szirmokat, mindenféle formában és méretben és kezdjetek el játszani a formákkal, színekkel.

tavaszi dekoráció

A lamináló gép egy irodai szerkentyű, ami talán már a divatból is kezd kimenni, de ha újragondoljuk és máshogy használjuk egészen izgalmas dolgok születhetnek vele.

  1. A legkisebb fokozatra kell állítani, hogy ne roncsolja a leveleket, szirmokat, és miután a fólia közé elrendezzük őket, csak óvatosan be kell csúsztatni a masinába, ahol szépen lassan átcsúszik, összeolvasztva a két oldalt és már kész is van. Kicsit hagyjuk kihűlni, rakjuk az asztalra, majd indulhat az igazán izgalmas része a munkának.
  2. A fóliára filctollal (POSCA) rá lehet rajzolni, kiegészíteni, teljessé tenni. A falevél szoknyába belebújhat a tündér. Képkeretbe rakhatjuk, vagy csak az ablakra ragaszthatjuk, hiszen amikor a nap átsüt rajta, élni kezdenek a színek, a levél erezete kirajzolódik.
    ŰTavasztündér levelekből
Infinety hirdetés

Használjuk ki a húsvéti szünetet, járjuk a termés
zetet és vegyétek észre az apró részleteket
, apró csodákat. Amikor lemegy a nap, kicsit hűvösre fordul az idő, bent a szobában lássatok neki alkotni, együtt. Így felelevenednek az élmények, ami jó alapja lehet egy nagy közös beszélgetésnek, meseszövésnek. Az alkotás, az elmélyült munka tökéletes színtere lehet egy jó történetnek.

Alkotni jó, együtt alkotni csoda!

tavaszi dekoráció

Erről a témáról a Kreatív ötletek rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Feladatomnak, sőt küldetésemnek tekintem a gyermeki kíváncsiság és a fantáziálás okozta örömök minél hosszabb ideig történő megőrzését, mert a kreativitás a gyermekkorban gyökerezik. Olyan inspiráló környezetet és hátteret kell biztosítani nekik, ahol ezt a fajta ösztönös gondolkodásmódot megőrizhetik és felnőtt korukban kamatoztatni tudják.
Előző cikkBüntetőeljárást indítottak a hipós vizet kapó pápai óvodások ügyében!
Következő cikkMázas húsvéti sonka recept