Idén a főtt sonka-torma kombinációt cseréld le valami másra. Lepd meg családodat egy különleges ízvilágú húsvéti sonkával és zsebeld be az elismeréseket! Bolondítsd meg olyan alapanyagokkal, mint a szegfűszeg, barna cukor és dijoni mustár, és tedd rá a koronát, egy doboz Dr Pepper képében, mely egyedi ízt kölcsönöz neki.
„A Dr Pepper nem kólaféleség, hanem többféle gyümölcs ízéből összeállított ital.” – Wikipédia. Könnyen be lehet szerezni nagyobb élelmiszerboltokban.
Különleges mázas húsvéti sonka recept
Hozzávalók:
- 1 egész, előfőzött csontos sonka
- egész szegfűszeg
- 3 csésze barna cukor
- 1/2 csésze dijoni mustár
- 1 doboz Dr. Pepper
- 3 evőkanál almaecet
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A főtt sonkát irdaljuk be, nyomkodjuk bele a szegfűszeget (minden rombuszba egyet), és lefóliázva, egy tepsiben helyezzük a sütőbe. 2-2 és ½ (max. 3) óra alatt teljesen elkészül.
Ha a sonkánk már a sütőbe került, készítsük el a mázat. Melegítsük fel a barna cukrot, majd adjuk hozzá a mustárt, az ecet és végül a Dr. Pepper-t. Folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg kissé besűrűsödik – ez kb. 15 perc.
Amikor már kb. 2 órája sül a sonka, vegyük ki a sütőből, távolítsuk el róla óvatosan a fóliát majd kenjük meg a mázzal. Tegyük vissza a sütőbe, és 20 perc elteltével ismételjük meg az előző folyamatot. A legszebb akkor lesz a húsvéti sonkánk, ha min. 2-3 réteg máz kerül rá.
Jó étvágyat!
Forrás: thepioneerwoman.com