Mázas húsvéti sonka recept

361
Különleges mázas húsvéti sonka

Idén a főtt sonka-torma kombinációt cseréld le valami másra. Lepd meg családodat egy különleges ízvilágú húsvéti sonkával és zsebeld be az elismeréseket! Bolondítsd meg olyan alapanyagokkal, mint a szegfűszeg, barna cukor és dijoni mustár, és tedd rá a koronát, egy doboz Dr Pepper képében, mely egyedi ízt kölcsönöz neki.

A Dr Pepper nem kólaféleség, hanem többféle gyümölcs ízéből összeállított ital.”Wikipédia.  Könnyen be lehet szerezni nagyobb élelmiszerboltokban.

Különleges mázas húsvéti sonka recept

Különleges mázas húsvéti sonka
Hozzávalók:

  • 1 egész, előfőzött csontos sonka
  • egész szegfűszeg
  • 3 csésze barna cukor
  • 1/2 csésze dijoni mustár
  • 1 doboz Dr. Pepper
  • 3 evőkanál almaecet

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A főtt sonkát irdaljuk be, nyomkodjuk bele a szegfűszeget (minden rombuszba egyet), és lefóliázva, egy tepsiben helyezzük a sütőbe. 2-2 és ½ (max. 3) óra alatt teljesen elkészül.

hirdetés
JBIMBI

Ha a sonkánk már a sütőbe került, készítsük el a mázat. Melegítsük fel a barna cukrot, majd adjuk hozzá a mustárt, az ecet és végül a Dr. Pepper-t.  Folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg kissé besűrűsödik – ez kb. 15 perc.

Amikor már kb. 2 órája sül a sonka, vegyük ki a sütőből, távolítsuk el róla óvatosan a fóliát majd kenjük meg a mázzal. Tegyük vissza a sütőbe, és 20 perc elteltével ismételjük meg az előző folyamatot. A legszebb akkor lesz a húsvéti sonkánk, ha min. 2-3 réteg máz kerül rá.

Különleges mázas húsvéti sonka Jó étvágyat!

Forrás: thepioneerwoman.com

 

Erről a témáról az Ünnepek rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

hirdetés
MEGOSZTOM EZT A CIKKET!

A www.babafalva.hu várandósságtól az első osztályig portál tíz éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig. Idén cikkeinket kiegészítettük a fenntartható fejlődés és a zöld gondolatot bemutató írásainkkal, valamint törekszünk arra, hogy a technológiai fejlődés eredményeit úgy mutassuk meg, hogy az a gyerekek és a családok részére hasznos legyen és ne káros.

Előző cikkFényfogó tavasz tündér – DIY
Következő cikkA stílus hatalom, tanuld meg használni!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!