A stílus hatalom, tanuld meg használni!

A stílus hatalom

Azt szokták mondani, hogy „a tudás hatalom”. Nos, én úgy gondolom, hogy a stílussal kapcsolatos tudás is ad egyfajta hatalmat a kezünkbe.

A stílus hatalomAz öltözködés az életünk része, ha akarjuk, ha nem… Hisz minden egyes nap ki kell választanunk azokat a ruhadarabokat, amiket felveszünk.

És legyünk őszinték, egyesek nagyon jól össze tudják kombinálni a gardróbjuk összetevőit, de látunk igen sok stílusficamot is az utcákat járva.

A stílust nem tanítják az iskolában. Van olyan, akinek zsigerileg nagyon jó érzéke van hozzá, és van, akinek sajnos egyáltalán nincs. De szerencsére az életben szinte minden tanulható és fejleszthető, így a stílusérzék is…

A stílus nem egyenlő a divattalCoco Chanel

Infinety hirdetés

„A divat változik, a stílus örök” – mondja Coco Chanel.

Egy stílusos ember nem fanatikus követője a divatnak, hanem kitűnő érzékkel választja ki azokat a ruhadarabokat, melyek kiemelik természetes szépségét, testalkatának előnyeit, emellett abszolút mértékben tükrözik az egyéniségét és személyiségét. Rendkívül fontosak a színek és a tökéletes szabásvonalak egy stílusos darab tekintetében. Például az emberek 90%-ának nem is áll jól a fekete szín, vagy a csípőnadrág, mégis szinte mindenki hordja.

A lényeg, hogy megtaláld azokat a színeket és szabásvonalakat, amik tökéletesen illeszkednek hozzád, és ebből ne engedj, bármilyen divathóbort is veszi aktuálisan kezdetét.

Most mondhatod magadban azt, hogy „Jó jó, de nem a ruha teszi az embert!”.

És ez így is van! A ruha nem határoz meg teljes mértékben. De tudtad, hogy egy ember a találkozás első 5 másodpercében eldönti, hogy mennyire vagy neki szimpatikus, mennyi bizalmat szavaz Neked? Gondolod, hogy ehhez nem tartozik hozzá a stílusod, az öltözéked, a kiállásod, a ruháid összhangja, vagy az apró kiegészítők és egyéb részletek a megjelenésedben?!

Ösztönösen ítéletet hozunk a fejünkben másokról, megfigyeljük egymást, összerakjuk az apró elemeket, és akaratlanul is kialakul egy vélemény bennünk. Már van egy sztori a fejünkben bárkiről, mielőtt még megszólalhatott volna.

Ezt tesszük akkor is, amikor gyakorlatilag semmi jelentősége, hiszen egy hétköznap este az utcán sétálva elmélkedünk arról, hogy vajon ez a lány miért vett fel 15 centis magas sarkút, ha úgy jár benne, mint egy pingvin, vagy amikor a metrón ülve azon nevetünk magunkban, hogy ez a srác miért is hordja a tarkóján a napszemüvegét?!

De ugyanez történik akkor is, amikor csak megragad a tekintetünk egy korunkbeli nőn, aki csinos, szexi, magabiztos és stílusos. Egyszerűen jó ránézni. Sugárzik, hisz látszik rajta, hogy egyben van, és ha éppen mi nem vagyunk a toppon, akkor valljuk be, titkon irigykedve nézzük…

Még fontosabb a külső azokban a szituációkban, amikor a találkozásnak van súlya, így például egy fontos tárgyaláson, állásinterjún, vagy például egy régóta várt első randin. Hiszen ilyenkor nagyon lényeges, hogy mit közvetítünk a másik félnek a megjelenésünkkel. Gondolj csak bele, ha egy fontos találkozóra mész, többször is meggondolod, hogy melyik ruhádat vedd fel, nem? Vajon miért teszed ezt?

A stílus meghatároz

üzenet másoknak arról, hogy kik vagyunk, és mit képviselünk. És bár a stílust legtöbbször a külső megjelenéssel azonosítjuk, sokkal inkább egyfajta tudatosság és önismeret.

Csakis akkor tudjuk megtalálni az igazi stílusunkat, ha már tudjuk, hogy kik vagyunk, és mit szeretnénk kifejezni. Ha ismerjük a lényünket, és ezt tudatosan meg is éljük. De ez fordítva is igaz!

Ha foglalkozunk a megjelenésünkkel, csinosabbak leszünk, jobban érezzük magunkat a bőrünkben, akkor ez a magabiztosság az élet minden területén nagy segítséget jelent. Segít abban, hogy jobban megismerjük saját magunkat, nem csak abban, hogy tudatosabban öltözködjünk, hanem abban is, hogy tudatosabban létezzünk.

A stílus hatással lesz az egész életünkre…

Meggyőződésem, hogy megfelelő önismerettel, tudatos vásárlással és tudatos öltözködéssel mindenki megjelenése közelítheti a tökéletest. Talán el is érheti…

Most arra gondolsz ezeket a sorokat olvasva, hogy ez mind szép és jó, de a gyerek/ek mellett nekem erre nincsen időm?

stílus anyakéntTény, hogy amikor a kisfiam megszületett, nekem sem az öltözködés volt a központi témám pár hónapig. Teljesen megváltozott az életem, ezzel egy időben pedig a ruhatáram is átalakult. A magas sarkú cipők háttérbe szorultak a játszótéren, és a kis retikülöket is felváltották a laza keresztbe pántos válltáskák, hisz a gyerek mellett néha még a két kezünk sem elég. Viszont amikor azt vettem észre, hogy szinte már éjjel-nappal mackónadrágban vagyok, akkor rájöttem, hogy ebben a rohanó világban nem egyszerű nőként helytállni és legtöbbször pont a NŐ szorul háttérbe. Sokszor nem tudjuk megélni a nőiességünket a családanya, a feleség, a háziasszony, a dolgozó nő szerepe mellett, és ez kihat az emberi kapcsolatainkra, legtöbbször a párkapcsolatunkra is.

Annyit aggódunk, dolgozunk, küzdünk, versenyzünk, vitatkozunk, szorongunk, agyalunk, hogy mindeközben elveszítjük azt a csodálatos NŐ-t, aki bennünk lakozik.

Fontos, hogy szánj magadra időt, ennek pedig nélkülözhetetlen része, hogy adj magadra, legyél vonzó és jól öltözött. Ne másokért, hanem főként saját magadért!

És igen, édesanyaként is lehetsz olyan NŐ, aki csinos és stílusos…

stílusos anyuka

 

képek: Pinterest

Erről a témáról az Anya, de mégis nő rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Világéletemben érdekelt a stílus, a megjelenés, az esztétika, a kreativitás, az emberek fejlesztése. A stílus számomra egy önkifejezési mód, minden egyes nap, amikor megjelenünk valahol, üzenünk valamit a világnak a külsőnkkel. A célom, hogy megmutassam az embereknek, hogy mivel mit üzennek, hogy megtalálják önmagukat, a saját stílusukat, hogy felismerjék, hogy mennyire szépek, és különlegesek, és ezt hogyan tudják hangsúlyozni a megjelenésükkel, és megfelelő színekkel, ruhákkal.
Előző cikkMázas húsvéti sonka recept
Következő cikkFogmosást segítő applikációk gyerekeknek– Teszt

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!