Fogmosást segítő applikációk gyerekeknek– Teszt

Fogmosást segítő applikációk gyerekeknek
hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

Gondolnád, hogy az anyai élet könnyítésére alkalmas applikációkat is le lehet tölteni a telefonodra? Ilyenek például a fogmosást ösztönző, azt vidámabbá tevő alkalmazások. Ezek közül szemezgettem és kiválasztottam hármat, amit most bemutatok és kíméletlenül véleményezek is.

A tesztelésükbe természetesen én és gyermekeim vettünk részt: a fiam 3, a lányom 5 éves. Ezekre az appokra nem úgy tekintek, mint valami állandó társra a reggeli és esti fogmosás során. Inkább nevezném őket kedvcsinálónak, motiváló erőnek addig, amíg a gyermekeim valóban elsajátítják ezt a fajta rutint. Számomra mindent megér, hogy nem kell őket egyenként levadásznom a fogmosás akció keretében, és árgus szemmel figyelnem, hogy valóban mossák is a fogukat, vagy csak a szájukban áztatják a fogkefét.

Fogmosás applikáció teszt

Mágikus Disney Fogmosó időmérő alkalmazás

Mágikus Disney Fogmosó időmérő alkalmazásNémó, Jégvarázs, Star Wars, Marvel szuperhősök, Disney hercegnők és egyéb kedves mesefigurák várják, hogy kedvet csináljanak az alapos fogmosáshoz.

Infinety hirdetés

Választunk egy karaktert gyermekünk számára, beírjuk a nevét, és kezdődhet is a fogmosás! Ahhoz, hogy életre keljenek a mesefigurák, elengedhetetlen valamilyen Oral-B Stages termék – fogkefe vagy fogkrém. 2 perctől számol vissza az óra, és az idő leteltével teljesen kitisztul az aktuális mese részlet – közben végig az aktuális meséből jól ismert zene szól. Sőt, a gyerek még egy virtuális albumbot is tele gyűjthet, hisz minden fogmosás után kap egy belevaló képet.

Mágikus Disney Fogmosó időmérő alkalmazásVélemény: Tény, hogy nem figyeli, a gyerek sunyiban csak kivárja a kép kitisztulását és megkapja a „matricáját” vagy valóban mossa is közben a fogát.  Ami viszont biztos, hogy nagyobb esély van így a felügyelet nélküli, min. 2 perces folyamatos fogmosásra, mint egy szimpla homokórával.

A fiamnak és a lányomnak is nagyon tetszett!

A Disney Magic Timer by Oral-B alkalmazást INNEN tudod letölteni! 

Fogmosás lépésről lépésre alkalmazás

Először ki kell választani, hogy sima vagy elektromos fogkefét használ-e a gyerkőc. Utána indulhat is a fogmosás. Végig vezeti a gyermeket, hogy pontosan hol és meddig kell mosnia a fogait – közben kedves dalocska szól.

Fogmosás lépésről lépésre alkalmazásVélemény: Egyszerű, de hatékony módja annak, hogy a gyerek ne csak elől sikálja meg a fogait, hanem valóban mindenhol meg is mossa őket. A fiam nem igen tudta lekövetni a mozdulatokat, de a lányom igazi kihívásként tekintett rá és neki nagyon tetszett.

A Denny Timer alkalmazást INNEN tudod letölteni!

Fogmosást ösztönző alkalmazás

Ez az előző egy továbbfejlesztett változata. Először létrehozunk egy profilt (gyermekünk neve, születési ideje), majd indulhat a fogmosás! A gyerkőc instrukciókat is kap magyarul (ez átléptethető később), majd egy kedves dalocska kíséretében. 2 perc elteltével gratulál a remek fogmosáshoz és máris kapott a gyerek 20 csillagot. A fogmosásért bezsebelt csillagokból aztán kedvére öltöztetheti a az ő kis fogkrémes tubusát.

Fogmosást ösztönző alkalmazás

Vélemény: Nagyon jó, hogy magyar az applikáció. Miközben a lányom mosta a fogát, még táncolt is a dalocskára – énekelni is próbált, de az nehezen ment fogkefével a szájában. Egy egész kis programmá vált számára a fogmosás, és már most kinézett egy csomó kis kiegészítőt, amit a fogtisztításaiért összegyűjtött csillagokból venni fog.

A Fogsikáló alkalmazást INNEN tudod letölteni!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

HISZEK abban, hogy kétgyerekes Anyának, Nőnek, Társnak, Barátnak, igenis lehet egyszerre lenni, akár napi 5 óra alvással is. TUDOM, hogy mi Nők, miért aggódunk, mitől félünk, vagy épp olvadunk el, mi az, ami kimozdít a hétköznapokból, és mivel nézünk farkasszemet nap, mint nap. CÉLOM, hogy a szavaimból összeálló cikkek informáljanak, szórakoztassanak, okozzanak meglepetést, MEGMOZGASSANAK!
Előző cikkA stílus hatalom, tanuld meg használni!
Következő cikkMozgás várandósan- Nem csak az alakmegőrzésért!