Gyerekek is építhetnek robotot a Kutatók Éjszakáján

Az Ericsson Magyarország ebben az évben is nagy dobással készül a szeptember 25-i Kutatók Éjszakájára. Az idei esztendő nagy újdonsága az Ericsson Roboskicc Challenge, ahol a lehető legkülönlegesebb, legérdekesebb és legváltozatosabb rajzoló robotok, a „Roboskiccek” a világ legnagyobb, rajzoló robotjainak kialakított rajzvásznán este 19 órakor készülnek rekordot dönteni az egyszerre, egyidőben való rajzolással.

A leginkább újrahasznosított anyagokból készülő roboskiccek az Ericsson Roboskicc Challenge workshopjain direkt erre az alkalomra készülnek. A több vidéki városban és Budapesten is zajló műhelyfogalkozások során minden érdeklődő megépítheti a saját firkarobotját a hozott vagy a helyben lévő anyagokból, de a Kutatók Éjszakája estéjén, a helyszínen is lesz lehetőség a robotok összeszerelésére.

Az eseményre több korosztály nevezéseit várja az Ericsson, mivel egészen egyszerűen elkészíthetők ezek a robotok, akár óvodások és kisiskolások is elindulhatnak. A profiknak szóló Roboskicc Network kategóriában viszont már olyan robotokat kell készíteni, melyek az Ericsson profiljához illően hálózatba kapcsolva működnek, kommunikálva a környezetükkel.

296

Az Ericsson Roboskicc Challenge fő szakmai támogatója, a szertar.com. A videoblog oldalon robotépítő oktatóvideó és számos más, a fizikát játékos közelségbe hozó kisfilm is elérhető.

Az Ericsson K+F Központjában a Kutatók Éjszakáján számos egyéb izgalmas program is lesz: távirányítású markoló, okos kosárlabda, okospapír, a mindig teltházas Öveges Tanár úr utódainak látványos fizikai kísérletei, a kutatók hobbijai: drónok, vasúti modellek, önjáró autó, 3D nyomtatás, polgári repülésszimuláció. Bemutatkozik a BME és az ELTE is, hoznak beszélő robotot, lehet okostelefonnal gombfocizni és kideríteni, hogy mit is rejt a varázsdoboz. Idén is az Ericsson ad otthont az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny győzteseinek, emellett először lesznek játékos programjaikkal jelen a Nők a Tudományban Egyesület, a Skool és a Mensa HungarIQa.

Helyszín: Ericsson K+F központ – 1117 Bp., Irinyi József u. 4-20.

Időpont: szeptember 25, 16-23 óráig.

A teljes program a Kutatók éjszakája hivatalos honlapján, a Roboskicc Challenge versenyfelhívás és részletes leírás pedig az Ericsson Magyarország Facebook-oldalán érhető el.

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkElső ízben kapott állami elismerést szoptatási tanácsadó
Következő cikkEgyszerűbb, mint hinnéd: füstölt hal recept

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..