Gyerekrajzok a pécsi dzsámin az advent idején

Régi török dzsámi (18015. számú műemlék)
Régi török dzsámi (18015. számú műemlék)

Gyerekrajzok a pécsi dzsámin az advent idején –  A tavalyi sikeres kiírás után idén ismét épületfestő gyerekrajzpályázatot hirdettek Pécsen. A legszebb rajzokat a dzsámi homlokzatára vetítik az adventi időszakban.

A pályázatot kiíró Zsolnay Örökségkezelő NKft. MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy a kiíráson óvodások, alsó tagozatos tanulók, felsős diákok és középiskolások indulhatnak rajzaikkal.

Őszi ajánlatok és akciók (pepita.hu)

Gyerekrajzok a pécsi dzsámin

Közölték: a rajzok elkészítéséhez a pécsi Széchenyi téren álló dzsámi mintasablonját használhatják a fiatalok, amelyet tetszés szerint színezhetnek ki. Javasolják, hogy a rajzok kövessék az épület formavilágát, legyenek minél részletesebbek és színesebbek.

File:Pécs 2015-08-04, Dzsámi - panoramio.jpg

Gyerekrajzok a pécsi dzsámin
Wikipedia, Pécs 2015-08-04, Dzsámi – panoramio

Az alkotásokat személyesen, postázva, vagy szkennelve lehet eljuttatni a szervezőknek november 2. és 11. között.     Jelezték: a pályázatokból az előválogatást követően kategóriánként 30-30 művet digitalizálnak a szervezők, amelyeket az épület homlokzatára vetítenek advent második, harmadik és negyedik hétvégéjén.

Ezek az alkotások felkerülnek a gyerekrajzpalyazat.hu oldalra is, ahol a közönségdíjas alkotásról szavazhatnak az érdeklődők. A szavazatok gyűjtésére december 10. és 20. között lesz lehetőség.     A közönségszavazás mellett a szakmai zsűri is kiválasztja minden korosztály legjobb alkotását, a nyertesek értékes jutalomban részesülnek – írták.

A felhívás részletei és a mintasablon megtalálható az adventpecs.hu/rajzpalyazat internetes oldalon.

Annak ellenére, hogy az első sikeres köldökzsinórvér eredetű őssejt-transzplantáció óta több mint 40 000 köldökzsinórvér minta került felhasználásra, és ez a szám évente kb. négyezerrel emelkedik, még mindig sok tévhit kering a köldökzsinórvér őssejtekkel kapcsolatban. Dr. Száraz Leonóra, a KRIO Intézet tudományos igazgatója most segít tisztázni az őssejtek gyűjtésével, felhasználásával és tárolásával kapcsolatos félreértéseket, és felfedi az őssejtek valódi értékét.

Nyereményjáték a Babafalván
hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkMegható idézetek mindenszentek alkalmából
Következő cikkZeneVarázslat zongoraverseny és -fesztivál

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .