Házimunka a baba mellett

Házimunka

Hogyan és mikor tudod elvégezni, megszervezni a házimunkát a babád ill. a totyogód mellett? Hasznos tippek, trükkök tapasztalt anyukáktól.

Napközben minden percet kihasználok, a nagyon odafigyelős dolgokat megpróbálom a baba alvása idejére tenni. Illetve, az olyan munkát is, ami akadályozná őt, vagy veszélyes lenne számára: pl. fertőtlenítős felmosás. Megpróbálom bevonni a babát a házimunkába, amolyan játékos módon, pl. amíg főzök, ő is kavargat a fakanállal egy műanyagtálban, vagy sepregetésnél ő is kap kisseprűt a kezébe. Nekem a legjobban minden vagy korán reggel, vagy késő este megy, tehát a legtöbb nemszeretem dolgot is arra időzítem, és a baba jó esetben ilyenkor alszik.
Vezsoro

****************

Kisfiam 6 és fél hónapos. Eddig csak akkor tudtam házimunkát végezni, ha ő aludt. Szerencsére napközben alszik 2-3 alkalommal 1-1 órát. Elég sokat kell vele foglalkozni, igényli a közös játékot, és hogy valaki mindig legyen körülötte.
Egy hete van, hogy újra tudok főzni, és ezt úgy oldom meg, hogy amíg elkészítem az ebédet, addig velem van a konyhában a hordozójában. Persze csak egyszerűbb ételeket tudok elkészíteni most is. Van, hogy eljátszik egyedül, ha én is bent vagyok a szobában.